Prantsuse kunstiõpetaja toob Laikmaale prantsuse hõngu

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 7

Sel nädalavahetusel kogunevad kunstisõbrad loomingulisele kunstiseminarile Ants Laikmaa majamuuseumisse, kus kolme päeva jooksul tehakse kunsti ning kuulatakse prantslasest kunstniku ja kunstiõpetaja Pierre Baqué mõtteid.

Seminari juhendaja Aili Vahtrapuu sõnul veedetakse laagripäevad pastellidega maalides, joonistades, voolides ja kaasaegse kunsti teemadel arutledes. „Täidame Ants Laikmaa unistust, koondades tema majamuuseumisse kunstnikke. Oodata on umbes viisteist kunstnikku,“ ütles Vahtrapuu.

Eesti kunstnikega kunstiteemadel arutlemiseks ja nende õpetamiseks on kohale sõitnud ka prantslane Pierre Baqué, kellel on prantsuse kunstiharidustes tähtis roll. Baqué, kes on töötanud Prantsusmaal 40 aastat haridusministri nõunikuna, on ühtlasi ka Paris I Pantheon-Sorbonne’i Ülikooli kunstiosakonna looja, samuti on ta kirjutanud suurel hulgal kunstialaseid artikleid.

„Külastan Eestit juba kolmandat korda ja armastan siinset loodust. Olen siin oma endise õpilase ja hea sõbra Aili Vahtrapuu kutsel. Tulin Eestisse selleks, et kunstnikega suhelda ja kunstiteemadel arutleda,“ ütles Baqué.

Kunstnikega suhtlemisel kasutab Baqué inglise keelt, samuti prantsuse keelt rääkiva Aili Vahtrapuu abi.

Seminariõhtuid sisustab öökino, kus vaadatakse kaasaegsest kunstist kõnelevaid filme ja kuhu on oodatud inimesed ka väljastpoolt laagrit.

Kunstiseminar toimub tänavu Ants Laikmaa majamuuseumis neljandat korda.

IMG_7184 IMG_7186 IMG_7197 IMG_7201 IMG_7206

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments