Praamid teevad Virtsu ja Kuivastu vahel lisareise ka tööpäevadel

Kaie Ilves

kaie@le.ee

regulaParvlaev Regula. Foto: Urmas Lauri

Väinamere Liinide parvlaevad Saaremaa, Ionas ja Regula teevad Virtsu ja Kuivastu vahel lisareise ka tööpäevadel, et teenindada kiiremini Saaremaa suvesündmuste külalisi, kirjutab BNS.

Eeloleval nädalavahetusel toimub Saaremaal Mototoober, mis toob saarele korraga mitusada mootorratast. Reedel on Virtsu sadamasse kell 13-15 oodata suurt hulka mootorrattureid, samuti pühapäeva pärastlõunal Kuivastusse, teatas Saaremaa Laevakompanii BNS-ile.

Saaremaa ooperipäevad kestavad terve nädala ja seetõttu jätkub tihedat liiklemist igaks päevaks.

"Kindlasti on soovitav osta e-pilet ka nädala keskel sõitmiseks ja isegi reisidele, kuhu on praegu veel piisavalt pileteid saada. Sageli tuleb ette, et reisidele, kuhu e-piletid pole välja müüdud, on sadamas ikkagi ootejärjekord, sest paljud jäävad lootma üldjärjekorra peale," teatas Saaremaa Laevakompanii.  

Laevakompanii teatel on puhkuseperioodil väga palju inimesi liikvel ja soovitav on saarelt tagasisõit võimalusel planeerida muule ajale kui pühapäeva pealelõuna, sest laevad sõidavad iga päev peaaegu ööpäevaringselt ja see lubab tippaegu vältida.

Ööpäevas toimub ühest sadamast umbes 30 väljumist ja ühes tunnis suudetakse üle vedada umbes 270 sõiduautot. Tipp-pühapäevadel veetakse ühel suunal umbes 2600 sõidukit, mis on lähedal ööpäevasele veovõimsuse ülemisele piirile. Seevastu teistel päevadel jääb paljudel reisidel, eriti varahommikul ja hilisõhtul hulk ressurssi kasutamata. Järjekordi pelgavad reisijad saavad laevafirma teatel valida sõitmiseks madalama nõudlusega aja.

Juuli teisel nädalavahetusel oli tavapärasest suve nädalavahetusest viiendiku võrra rohkem reisijaid. Kui juuli esimese ja kolmanda nädalavahetuse jooksul sõitis Kuivastu-Virtsu liinil umbes 10 000 sõidukit ja alla 30 000 tuhande reisija, siis 10.-12. juuli nädalavahetusel oli sõidukeid 12 162 ja reisijaid 37 451. Igal suvel on olnud vähemalt paar nädalavahetust, kus tekivad mõnetunnised ootejärjekorrad.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments