Kodutütred, noorkotkad ja „Kodutunde” saate lapsed elavad laagris 19. sajandi elu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Järgmisel nädalavahetusel peetakse Suure-Lähtrus heategevuslikku ühislaagrit „Südamest südamesse”, kus osalevad Läänemaa noorkotkad, kodutütred ja „Kodutunde” saates osalenud perede lapsed.

Laagri korraldaja, vabatahtlik noortejuht Halja Veersalu sõnul on laagri teema Eesti talurahva elu 19.sajandil. „Laagris kujutame üheskoos ette, et elame 19. sajandil,” ütles Veersalu. Keskendutakse tolle aja uskumustele ja toimingutele. „Kui tavaliselt keskendutakse lastelaagrites vana aja eluviisile, siis meie läheneme asjale teise nurga alt ja võtame luubi alla, millesse eestlased vanasti uskusid. Räägime metshaldjaist ja vanapaganaist, samuti saavad lapsed ise kratti valmistada,” sõnas Veersalu.

Kodutütarde ja noorkotkaste kõrval oodatakse laagrisse ka 30 last „Kodutunde” saates osalenud peredest. „Lapsi tuleb üle Eesti, ka kaugemaist paikadest nagu Rakvere ja Viljandi,” ütles Veersalu.

Laagrilised ööbivad telkides – telkide, magamiskottide ja mattidega varustab laagrilisi Kaitseliidu Lääne malev, lisas Veersalu. Laagri eest lapsed maksma ei pea. Paljud eraisikud aitavad korraldajaid nii toidu kui ka sõiduga. Vabatahtlikud autojuhid toovad lapsi kohapeale ka Eesti kaugemaist paikadest, sõnas Veersalu. Lastele esinevad Merlyn Uusküla ja ansambel Ciizud.

Laagri korraldajad on Lääne maleva vabatahtlikud noortejuhid ja aktiivsed lapsevanemad. Laager toimub tänavu teist korda, eelmisel aastal võttis laagrist osa 23 „Kodutunde” saates käinud perede last.

Laagrit toetavad eraisikud ning Linnamäe Lihatööstus AS ja Premia.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments