Puukborrelioosi on Läänemaal rohkem kui mullu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

puuk_index

Puuk. Foto: arhiiv

Puukborrelioosi on tänavu Läänemaal diagnoositud rohkem kui mullu samal ajal, ühtki puukentsefaliidi juhtu ei ole olnud. 

„Sel aastal on Läänemaal registreeritud 24 puuborrelioosi haigestumist, millest neljal juhul on teada, et ka nakatumine oli Läänemaal,” sõnas terviseameti avalike suhete juht Iiris Saluri.  „Eelmisel suvel samaks ajaks oli puukborrelioosi nakatunute arv vaid 17.”

Saluri sõnul on puukborrelioosi haigestumine kasvanud terves Eestis.

Lihula perearst Külli Raudsik ütles, et tema poole on puukborrelioosi kahtlusega pöördutud rohkesti.

„Puukborrelioosi diagnoosi oleme tänavu pannud kümnele inimesele, kuid kahtlusega meie poole pöördunuid on muidugi rohkem,” sõnas Raudsik.

 Raudsiku sõnul saavad inimesed puugi eemaldamisega ise hakkama. Arsti juurde lähevad nad juhul, kui nahale tekib punane laik.

„Pärast puugi eemaldamist tuleb 14 päeva oodata, alles siis teeme patsiendile vereanalüüsi, millest selgub, kas ta on nakatunud või mitte,” rääkis Raudsik.

Üle Eesti on puugid tänavu levitanud haigusi mullusest rohkem, praeguse seisuga on Eestis puukentsefaliiti nakatunud 29 ja puukborrelioosi 329 inimest.

Kõige rohkem on puugihaigusi saadud Saaremaalt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments