Pereregatt teeb tiiru ümber Hobulaiu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

1069146_10151773172180993_1340794574_nFoto: Kertu Kaljuveer

Homme hommikul stardib Westmeri jahisadamast Pereregatt, et teha 14 meremiili pikkune tiir ümber Hobulaiu.

Start antakse kell 11 Westmeri piirivalvemuuli lähedal. Võistlejad saavad ise valida, kas sõita päri- või vastupäeva ümber laiu. Regatt on reaalajas jälgitav internetilehel minurada.ee.

Võistlus peetakse kahes paadiklassis. Klassis ESTLYS võistlevad jahid, kel on võistlusmääruste kohane mõõdukiri. Vabaklassis saavad alused stardis kaasa lisaülesande.

MTÜ Haapsalu Jahtklubi juhatuse liige ja võistluse üks korraldajaid Kertu Kaljuveer ütles, et Klassis ESTLYS stardivad alused mõõdukirja alusel välja arvutatud kellaajal. „Jaht, mille võistlusväärtus on 1,00, stardib kell 11. Meie stardime 18 minutit hiljem, sest meie koefitsient on 1,06,” selgitas Kaljuveer.

Kaljuveeri sõnul on võistluse üks eesmärk ühendada jahiomanikke, kes hoiavad oma jahti Haapsalus. „Paljud purjetajad ei tunne üksteist,” ütles Kaljuveer. „Regatt annab võimaluse tunda ka võistluspurjetamise võlusid.”

Tegemist on n-ö alternatiivvõistlusega samal päeval algavale Muhu väina regatile. „Meeskonnad, kes Muhu väina regatil ei osale, saavad sõita Pereregatil,” ütles Kaljuveer.

Haapsalu jahtklubi korraldab ka koolitusi, õppepäevi, matku ja klubiõhtuid. „Järgmine üritus pärast Pereregatti on õppepäev avamerel koostöös Lääne-Eesti vabatahtliku reservpäästerühmaga,” ütles Kaljuveer, oodates kaasa lööma ka neid, kes ei ole klubi liikmed. Infot jahtklubi kohta saab Facebookist ja lehelt www.hjk.ee.

Pereregati auhinnad on välja pannud Roosta seikluspark, Haapsalu veekeskus, Peetri Pizza, SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid ning Haapsalu jahtklubi.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments