Hongkongis misjonitööd tegev eestlanna külastab Lääne-Nigula kogudust

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Nele-ja-Francis-960x455Francis ja Nele Borchardt. Foto: Eesti Misjonikeskus

Sel pühapäeval, 19. juulil jutlustab Lääne-Nigula kirikus jumalateenistusel Pärnu-Jaagupist pärit ja nüüd Hongkongis misjonitööd tegev Nele Borchardt.

Nele Borchardt töötab koos perega Soome misjoniseltsi lähetusel Hongkongis 2011. aasta augustist. Ta lõpetas mullu Hongkongi ülikoolis kaheaastase hiina keele kursuse ja alustas tööd luterlikus koguduses, jätkates keele iseseisvat õppimist. Nele abikaasa Francis Borchardt on ameeriklane, pärit New Yorgist, ja õpetab Hongkongi luterlikus teoloogilises seminaris vana testamendi abiprofessorina.

Peres on kaks tütart, üks käib koolis, teine lasteaias. Nele Borchardt jutlustab 19. juulil kell 12 Lääne-Nigula kirikus, jumalateenistusele järgneb kohtumine tema perega. Kuulda saab uudiseid misjonitööst Hongkongis.

Borchardtid on külastanud ka oma Soomes asuvaid tugikogudusi. Igas koguduses on neil isemoodi programm, üldiselt palutakse neid jutlusi pidama või laagrites osalema. Tavaks on teha kõigile huvilistele Hongkongi tutvustavate piltidega esitlus, kus perekond räägib oma tööst ja keeleõpingutest. Perekonna tööd toetavad nii Soome kogudused kui ka EELK Lääne-Nigula kogudus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
S
8 aastat tagasi

Kunagi käsisid ristirüütlid siin ka enda misiooni läbi viimas. Nüüd käime meie nende eest võõraid rahvasid misioneerimas. Nagu ma aru saan on inimeseda õnnelikud et nad seda tööd läbi viia saavad. Ilmselt ei saa ise ka aru mida teevad.

Anti
8 aastat tagasi

See on ikka tõesti rahvusvahelise klassiga sündmus. Seda missionitööd on meie kallal siin liialt pikalt harjutatud. Isegi omad lapsed on rändrahva kombed külge saanud ja lahkuvad meie riigist. Mõelge vaid milline töö selle taga on.