Algas ettevalmistus bussiliinide uuendamiseks

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Esimest korda Läänemaal sõitnud suvebuss osutus prognoositust populaarsemaks. Foto: Lääne maavalitsus

Lääne maavalitsus valmistab ette uut liiniveo konkurssi ja loendab bussireisijaid ning ootab hinnanguid ja ettepanekuid bussiliikluse parandamiseks. ARVO TARMULA 

Lääne maavalitsus loendas möödunud nädalal Haapsalu linnaliinibussiga sõitvaid reisijaid, et koguda infot bussi kasutatmise kohta suvel, mil on koolivaheaeg ja paljud puhkavad. Samasugune, üht nädalat hõlmav reisijate loendus, on kavas ka novembris, kui on koolis ja tööl käimise aeg. 

Linnaliinide nr 1, 2 ja 3 reisijate loendamine oli esimene samm põhjalikust  ettevalmistusest maakonna avaliku bussiliiniveo uue riigihanke ettevalmistamisel. Uus lepinguperiood algab eeldatavalt 1. jaanuarist 2018.

Loenduse esialgsed tulemused kinnitasid, et linnaliine kasutatakse suvel vähe ja mõistlik on osa väljumisi ära jätta,“ lausus Lääne maavalitsuse arengu- ja planeeringuosakonna juhataja Merle Mäesalu. „Kokkuhoitud rahaga saame tellida näiteks suviseid reise, nagu kolmandat aastat sõitev Haapsalu-Dirhami-Haapsalu suvebuss.“ 

Maavalitsus tellib ka Lääne maakonna ühistranspordi uuringu. Uuringule ja loendusele tuginedes saab muuta maakonna bussiliinide sõiduplaani reisijatele meelepärasemaks. Lääne maakonna bussiliiniveo avaliku teenindamise uute lepingutega tahab maavalitsus pakkuda reisijatele rohkem paindlikke ja vajadusele vastavamaid bussiliine, samuti on kavas rakendada elektroonset piletimüügisüsteemi.

Lääne maavalitsuse kodulehel on kõigil võimalik  oktoobri lõpuni teha ettepanekuid ja anda tagasisidet Lääne maakonna bussiliinivõrgu kohta. Otselink küsitluse juurde  on (http://bit.ly/1BVMw9m).

Külliki Kübar

Lääne maavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
maali
8 aastat tagasi

Ja tehke siis veel üks küsitlus,kui väljas nt 20 külmakraadi… Köik söltubki ilmast-kui ikka ilm on niru,kasutan bussi,kui ilm vähegi kannatab,pole mingi probleem linnale jalgsi vöi rattaga tiir peale teha