Läänemaa kolm randa sai ajaloolise rannakabiini

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eesti meremuuseum paigaldas kolme Läänemaa mereranda, Nõvale, Paraleppa ja Vormsisse, rannakabiini.

Igal rannakabiinil on lühike ülevaade sealse ranna ajaloost, enamasti räägivad kabiinid supluskultuurist ja rannapuhkusest. Iga kabiini ühele seinale on seatud meeleolukas fotosein, mille taustal saab jäädvustada hetke oma 2015. aasta suvepuhkusest.

Rannakabiinid on osa meremuuseumi 80 juubeliaasta üle-eestilisest supluskultuuri tutvustavast näitusest „Meri on puhkus”, mis peaks innustama inimesi mere ääres puhkama ja külastama Eestimaa eri randu.

Kokku on taolisi kabiine paigaldatud 16 randa: Narva-Jõesuu, Toila, Võsu, Käsmu, Valkla, Pirita, Stroomi, Vääna-Jõesuu, Laulasmaa, Nõva, Vormsi, Kärdla, Paralepa, Kuressaare, Pärnu ja Kabli randa.

Eesti meremuuseumi direktori Urmas Dreseni sõnul seostub meri paljudele suve, päikese ja puhkusega.

„Sealt tuligi mõte koostada suur üle-eestiline supluskultuuri teemal näitus „Meri on puhkus” ja kasutada selleks rannakabiinide seinu. Nii saame rääkida huvitavaid lugusid sõna otseses mõttes sündmuskohas,” ütles Dresen.

Rannakabiin Vormsis. Eesti Meremuuseum

DSC00835
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments