Nädalavahetus toob Haapsallu sada erilist autot

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Ameerika autod

Ameerika autod Haapsalus.

Reedel algav American Beauty Car Show täidab linnapildi saja isesuguse ameerika autoga Eestist, Soomest, Rootsist, Lätist ja Hollandist.

“Kõik autod on omamoodi erilised ja huvitavad, väga raske on kedagi esile tõsta," ütles ürituse korraldaja Moonika Vahar põnevamatest autodest rääkides. "Aga näiteks soomlase 1972. aasta Buick Rivieral on väga eriline 3D värvilahendus. Ühe eestlase 1980. aasta GMC buss on inspireeritud  A-Teami seriaalist, teise eestlase 1949. aasta Lincoln Zephyr on väga haruldane auto nii Eestis kui ka naaberriikides ja see on taastatud peaaegu sada protsenti originaalilähedaselt.” 

Pühapäeval tuleb iga-aastane ameerika autode kiirendusvõistlus.

“See tõotab tulla äärmiselt vinge, sest juba praegu on kirjas väga kirev ja huvitav seltskond!” ütles Vahar ja lisas, et võistluse auuhinnafond on tänavu 10 000 dollarit.

Vahari sõnul kutsub üritusel osalejaid igal aastal ikka ja jälle tagasi ka Haapsalu linn koos erilise piiskopilinnusega. Autonäitusel piiskopilinnuse saab näha ilusaid ja põnevaid näituseeksponaate, mida hindab zürii, aga oma lemmiku saab valida ka publik

“Palju huvitavaid autosid, hea muusika ja ürituse mõnus õhustik on need, mille pärast inimesed tulevad aasta aasta järel ikka tagasi,” ütles Vahar.

Peaesineja on tänavu Dee Snider Ameerikast, bändi Twisted Sister solist, kes esitabki selle hitte. Laupäevane peaesineja on The Darkness Inglismaalt. Üles astub ka Soome bänd Steve`n`Seagulls, kes lööb juba laineid üle maailma. Ent esinejaid on veel teisigi.

Ameerika autode sõu kannab tänavu järjekorranumrbit 15.

Ürituse ajal 10.-12.juulil on Haapsalu vanalinn tavaliiklusele suletud. Karja ja Kalda tänava ristmikust pääseb edasi vaid ameerika päritolu autodega. Korraldajad paluvad muud päritolu sõidukitega tulijail sellega arvestada.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments