USA kindral: Baltimaades tulevad senisest “suuremahulisemad” õppused

Maris Sander

info@le.ee

Leedut külastava USA maavägede staabiülema kindral Raymond Odierno sõnul on Balti riikides edaspidi oodata senisest "suuremahulisemaid" õppusi.

Ühendriigid näitavad ühisõppustega NATO kollektiivkaitsekohustust ajal, mil Venemaa suurenev sõjaline aktiivsus on alliansis üha enam muret tekitamas.

"Te näete edaspidi suuremat vägede arvu hõlmavaid õppusi. Mina olen huvitatud mitmepoolsetest õppustest, et neis ei osaleks vaid USA, Leedu, Läti ja Eesti, vaid USA, Saksamaa, teised NATO partnerid, Ühendkuningriik, Kanada, Taani jt. Meil on tulevikuks sellised plaanid," ütles Odierno teisipäeval Gaižiūnai väljaõppekeskuses ajakirjanikele.

Tema sõnul on Venemaa sõjaline aktiivsus murettekitav. "Nad ei järgi osaliselt oma lennutegevuses paika pandud reegleid. Lisaks on murettekitav nende tegevus Ukrainas. NATO-s on meie vastutus kaitsta oma liitlasi. See on põhjus, miks me oleme Leedus," lausus USA kindral.

Gaižiūnai polügoonil kestavad Leedu-USA ühisõppused. Õppusel osalevad kokku umbes 110 sõdurit Leedust ja USA Euroopa maavägedest (USAREUR), öeldi kaitseministeeriumist.

Leedu maavägede ülema Almantas Leika sõnul näitavad Odierno visiit ja Leedu-USA ühisõppused "Ühendriikide otsustavust olla siin kohal ajal, mil regioonis ei ole täiesti turvaline, ja saata kõigile selgeid sõnumeid".

Leedu president Dalia Grybauskaitė andis varem teisipäeval Odiernole komandöriristi teenetemärgi.

BNS

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments