Ajalehtede liit kardab maapiirkondade kojukandetoetuse lõppu

Maris Sander

info@le.ee

Ajalehtede liit on pöördunud rahandusminister Sven Sesteri poole, sest kardab, et tuleva aasta riigieelarves ei ole enam vahendeid maapiirkondades ajakirjade kojukande toetamiseks, mis siiani on olnud 1,3 miljonit eurot aastas.

Liidu juhatuse liige Mart Raudsaar märgib kirjas ministrile, et temani on jõudnud informatsioon, et poliitilistes ringkondades arutatakse 2016. aasta riigieelarve koostamise kontekstis perioodika maapiirkondade kojukande toetuse kaotamist ning et teema on jõudnud või jõudmas analüüsi tasemel ka rahandusministeeriumi ametnike töölaudadele.

Raudsaar kardab, et kunagi 20 miljonile kroonile seatud Eesti Posti toetuse kaotamine mõjuks rängalt maakonnalehtedele ja ka Eesti Postile, mis hiljuti muutis oma nime Omnivaks.

Toetuste kadumine tõstaks liidu hinnangul maakojukande hindu 40 protsenti, mis tooks kaasa tiraažide languse samuti vahemikus 30-40 protsenti, puudutades omakorda Omniva sissetulekuid miljoni eurose langusega. "Niikaua, kuni riik peab toetama universaalpostiteenuse säilimist, ei võidaks riik sellest aktsioonist rahaliselt midagi," lisab Raudsaar.

BNS

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments