Kehala rahvarallil võitsid 2WD-S klassis Marko Kukuškin ja Monika Mäeste

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Egert Jakobi-Bruno Jakobi stiilinäide.

Egert Jakobi – Bruno Jakobi stiilinäide. 

Kolmas rahvaralli  peeti laupäeval Kehala paarisrajal. Ilm oli palav ja tolmu oli kõvasti, nii et osalt tuli sõita päris "kotis". Võistlust varjutas, et rada oli täiesti rööpas ja aukus, nii et pane või kartulid maha.

Alguses oli planeeritud 6 lisakatset, aga üks katse läks nii auku, et viimane, 6. kiiruskatse jäi ära. Läänemaalt ja läänlaste osalusega võistkondi oli stardis 9. Esimesel kiiruskatsest said  2WD-S klassis liidriks Marko Kukuškin – Monika Mäeste ja seda kohta hoidsid nad lõpuni, teenides oma klassis esikoha veenva 15,7 sekundiga. Üldarvestuses olid nad nelja 4WD auto järel tublil viiendal kohal.

SU-klassis startis 13 võistkonda, sh 3 meie võistkonda. Kõige õnnetumalt läks Rauno Uustalu – Krissika Kasti võistkonnal:  starti minnes auto enam ei töötanud ja sõit sai juba enne võistlust otsa.

Ei klappinud ka Egert Jakobi – Bruno Jakobi sõit ning neil oli ka tehnilist ebaõnne. Pärast 4. katset purunesid ventilaatori tiivik ja aku, aga nad said need laenuks ja  sõit lõppes neil oma klassi 8. ja üldarvestuse 37. kohaga.

Sander Ilves – Tõnis Avila hakkasid juba esimesest katsest kemplema poodiumi pärast ja lõpuks tuligi Läänemaale igati tubli SU-klassi teine  ja üldarvestuse 15. koht.

2WD-V klassis olid stardis ka meie Rutmar Raidma – Martin Tamm. Nad näitasid häid katseaegu, aga sõit sai otsa, kui neljandal katsel purunes pooltelg.

J-16 klassis startinud Jako Allika – Ardo Laul  jäi kolmandaks, sest ajakontrollpunkti siseneti valesti ja sealt saadud trahv kukutas kindlalt teiselt kohalt.

J-18 klassis olid stardis läänlased Andres Kruusma – Hillar Kruusma ja Martin Jaanus – Enno Tops ning hiidlased Raul Märjama – Jarmo Liivak. Võistlus kestis kahe katseni. Jaanus ja Tops  tegid väikese väljasõidu ning  kaotasid aega. Seejärel ilmnesid autol tehnilised probleemid ja sõit otsustati katkestada.

Järgnevad katsed võitis Hiiumaa võistkond, kindla sõiduga jäid teiseks Andres Kruusma – Hillar Kruusma. 4Wd klassis olid rajal Kaido Saul – Edy Murumägi, Võistlus lõpetati oma klassis 5. ja üldarvestuses 13. kohaga.

Läänlasi oli ka ML-klassis, kus Indrek Kirss  oli Ermo Jeedase kaardilugeja. Väljasõiduni neljandal kiiruskatsel püüdsid nad 3. kohta,  äga kokkupuute järel puuga tuli vaadata,  et saaks võistluse lõpuni sõita. Lõpp tuli oma klassi viimasena, aga sarja vajalikud punktid olid ikkagi käes.

Rada oli autodele karm ja 14 katkestas, aga eks remonti vajavaid autosid ole veelgi.

Järgmine võistlus on nädala pärast 12. juulil Laitse rallipargis. Selle järel tuleb suurem paus. Esimest korda sõidetakse Tapal rahvarallit 8. augustil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments