Ajateenistusse asus 65 Läänemaa noormeest

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Ajateenistus foto märtr kose / kaitseressurssid amet

Foto: Kaitseressursside amet

Möödunud nädalal alustas ajateenistust 65 Läänemaalt pärit noormeest. Enamik neist asus teenistusse 1. jalaväebrigaadi koosseisu kuuluvates pioneeri-, õhutõrje-, tagala- ja Kalevi jalaväepataljonis, aga ka toetuse väejuhatuse logistikapataljonis, Kuperjanovi jalaväepataljonis, mereväebaasis, staabi- ja sidepataljonis, teatas Kaitseressursside amet.

Kaitseressursside ameti peadirektor Margus Pae on ajateenistusse kutsumise tulemusega rahul: „Eesmärgid said täidetud ja Eesti iseseisva kaitsevõime järelkasv on tagatud.“

Pae sõnul on just suvine kutse ohvitseride peamine kasvulava ja seetõttu paljude noorte teadlik valik.

„Kui tahetakse ajateenistusest võtta maksimum, tullakse teenistusse suvel. Ajateenistusest saab hea juhtimiskogemuse, väljaõpe on mitmekesine ja erialade valik lai,“ ütles Pae.

Suvel alustas ajateenistust 1979 kutsealust, nende hulgas 10 neidu. Kõige rohkem kutsealuseid asus teenima Kuperjanovi jalaväepataljonis, tagalapataljonis ja Viru jalaväepataljonis. Neidudest neli alustas teenistust Kuperjanovi jalaväepataljonis, ülejäänud jagunesid võrdselt pioneeri- ja õhutõrjepataljoni vahel.

Suurem osa teenistusse asunuist saavad 11 kuu jooksul jao- või reservrühmaülema väljaõppe. Veel omandab osa noori näiteks parameediku või autojuhi eriala.

Järgmine ajateenistusse kutsumine on 28. septembrist 2. oktoobrini. Siis alustab ajateenistust ligi 1200 kutsealust üle Eesti. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tublid!
8 aastat tagasi

Jõudu ja jaksu tublidele meestele! Eriti Võru väeosale.