Kes otsustasid jätta põhikooli võimlata?

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

põld ed laur

Haapsalu haridusjuhid Liina Põld (vasakul) ja Mari-Epp Täht. EDUARD LAUR

Veel selle aasta märtsis oli lahtine, kas koolimaja lammutatakse või renoveeritakse. Pärast seda otsustas Haapsalu linnavalitsus lapsevanemate, õpetajate või ka kohalike spordiorganisatsioonidega konsulteerimata, et uuele koolile võimlat ei ehitata. Samuti loobus linnavalitsus täiesti uue hoone ehitamisest. Põhikooli lapsevanemate kogule ja kooli õpetajatele tutvustati linnavalitsuse arusaamade järgi koostatud eskiisprojekti juuni algul. Mõni kooli hoolekogu liikmetest kuulis  eelseisvatest muudatustest äsja Lääne Elu ajakirjanikult.

Haapsalu aselinnapea Liina Põld kinnitas, et eskiisi on tutvustatud põhikooli ja Nikoli kooli hoolekogule ning lastevanemate laiendatud kogule. Põld märkis, et kõigile on antud võimalus esitada küsimusi ja teha ettepanekuid.

„See on meeskonnatöö,” ütles Haapsalu linnavalitsuse haridusnõunik Mari-Epp Täht.

Koolimaja remondi eskiisprojekti koostab Sweco Projekti arhitekt Ahti Kooskora. Põld lisas, et arhitekt kaalub vahepeal tulnud ettepanekuid ja esitab uue kavandi juulis. Põld selgitas, et Haapsalu linnavalitsus loobus mõttest vana maja lammutada ja ehitada uus koolimaja, sest see käinuks rahaliselt üle jõu. Uue maja ehitamine nõudnuks umbes 8 miljonit eurot. Haapsalu linnavalitsus loodab saada haridusministeeriumilt 5 miljonit euroraha. Koolimaja eskiisprojekt peaks valmis saama augusti lõpuks. Kava kohaselt peaks remont algama 2017. aastal.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
aula
8 aastat tagasi

Mina oleks ka valinud aula. Sõnal on jõud.
VÕIM-la
AU-la

Laur
8 aastat tagasi
Reply to  aula

aga kes need käputäis inimesi ehk meeskond on,kes otsustab mis meie lastele hea on ja mis mitte? Minu laps on tulevane põhikooli õpilane, tahan samuti sellistest otsustamistest osa saada

aula
8 aastat tagasi
Reply to  Laur

Inimesed on erinevad peab ütlema.
Mina olen eluaeg koolist ning pedagoogidest suure kaarega ringi käinud. Laps peab oskama oludega kohaneda-pole vaja neid lillelapsi.

mõtlemiseks
8 aastat tagasi

Tasuks hakata ka mõtlema,kuidas HLAst põhikool teha. Mis te nendest lastest jooksutate. Ei tule ette,kus linnas on veel eraldi algkool?

lapsevanem
8 aastat tagasi

Näe “baba-jagaa” ka nutuvõre suu ümbert kaotanud,ju on hetkeolud lvs jälle mugavaks tehtud ning haridusreformi ebamugavused aegade unustusse kadunud. Mõistab kõnelda lausa meeskonnatööst,mõistmata samas selle olemust. Lv võiks vahelduseks endile selgeks teha,et arutelu ei ole see kui tullakse kohale pannakse paberid lauale ning teatatakse nüüd teete nii,paneti nii ja olete nii. Täpselt nii te oma allastustes asju ajategi,tulete kohale teatamaks -meeldib võtke kui ei meeldi võtate ikka. Klikivalitsus on selle kohta tabavalt öeldud.

oi oi oi
8 aastat tagasi

olen lugejaga nõus , pr. Põld paneb ikka pidevalt puusse

???
8 aastat tagasi

Linnavalitsus pole siiani õppinud linnarahvaga dialoogi pidama ja see valitsus seda ei õppigi. Kõik mis tehakse, tehakse kabinetivaikuses, justkui kardetakse inimesi. Kui ei taheta silmast silma suhelda, siis on ju kirjaliku ankeedi võimalus. Millega see Parbus seal linnavalitsuses ka üleüldse tegeleb? Möödunud aastal sõitis ta Suklese kõrval Gazikus kui koera ei olnud.

Piimavasikas
8 aastat tagasi

Ei ole seal linnaviletsuses eelmistest jamadest õpitud – sama trall, mis lasteaedadega jätkub ka koolidega.

tohoh
8 aastat tagasi

kui tuleb valida, kas ujula või spordisaal – siis ju ilmselge et võimla on nr 1

Mihkel
8 aastat tagasi

Parem pool muna kui tühi koor? Ükskord võiks täie raha eest ka midagi teha.

lugeja
8 aastat tagasi

Proua Põld on jälle niiöelda omas elemendis

kodanik2
8 aastat tagasi
Reply to  lugeja

Ja kahe ametis oldud aastaga ei ole õppinud eelkäija vigadest ega oma skandaalidest.Kas ei oleks lihtsam minna tagasi sinna kust tuldud? Ei tea mida võimeid temas küll märgati või kuhu need kadunud on.

mk
8 aastat tagasi

Jälle üüks pseudoprobleem.Haridusküsimused on Haapsalus ikka väga hästi lahendatud võrreldes mõne teise väikelinnaga.