Iloni Imedemaal esietendub täna „Lärmisepa tänava Lota”

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Lota_etendusEilne läbimäng: Lota – Marie Keldrima, Miia-Maria – Geerit Kikut, Joonas – Hendrik Murumägi, ema – Lii Habak, isa – Edgar Tammus.

Haapsalus Iloni Imedemaa õuel esietendub täna koguperelavastus „Lärmisepa tänava Lota”, mida mängitakse Eestis esimest korda.

Dramatiseering on tehtud Astrid Lindgreni  samanimelise raamatu järgi Rootsis ja seda mängiti 2013. aastal Stockholmi linnateatris.

Sihtasutuse Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid juhatuse liikme Anton Pärna sõnul teeb lavastuse eriliseks just see, et näitemängu toob lavale Haapsalu oma kogukond.

„Kaasatud on muuseumitöötajad, õpetajad ja õpilased. Töö on ette võetud täie pühendumusega,” ütles Pärn.

Näidendi maaletoomise idee tuli Iloni Imedemaa tegevusjuhil Maarja Aaloel. Kui leiti võimalus osta selle lavastamise õigused, tõlkis ta näidendi eesti keelde ja tegi lavastusele ka detailselt Ilon Wiklandi illustratsioone järgiva lavakujunduse. Osaliselt jääbki lavakujundus etenduste lõppedes Iloni Imedemaa külalistele uudistamiseks üles.

Näidendi lavastaja ja muusikalise kujunduse autor on Haapsalus kunstiõpetajana töötav Karel Rahu. Lärmisepa tänava Lotat mängib 11-aastane Haapsalu linna algkooli tüdruk Marie Keldrima.

Lugu räägib ühe väikese tüdruku maailmast – tema muredest ja rõõmudest. Ühel hommikul on väike Lota maruvihane, sest õde ja vend lõid tema kallist Mõmmi. Ja siis käsib veel ema kõdistava kampsuni selga panna! Lotal ei jää tõesti muud üle kui naabritädi pööningule kolida. Ühel teisel päeval saab Lota juba viieaastaseks, aga tal pole ikka veel kaherattalist jalgratast. Nii võibki Lärmisepa tänavalt aeg-ajalt lärmi kuulda.

„Lärmisepa tänava Lotat” mängitakse Iloni Imedemaal kümme korda. Lisaks tänasele esietendusele veel  4. ja 5. juulil kell 11 ja kell 18, 23. juulil kell 18 ja 24. ja 25. juulil kell 11 ja kell 18. Soovitatav alates kolmandast eluaastast.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Imbi pere
8 aastat tagasi

Suur kummardus väga tublidele tegijatele! Laval on oma ala meistrid. Terve tund mõnusat naudingut nii väikestele kui suurtele. Aitäh!