Haapsalu esimene tänavamuusik saab pühapäeval seitsmeaastaseks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

õunaid f eduard laur

Hugo Õunaid näitab Haapsalu linnavalitsuse luba, mis kinnitab, et ta võib tänaval pilli mängida. Eduard Laur

Haapsalu sai endale esimese ametliku tänavamuusiku, ja see on pühapäeval seitsmeaastaseks saav Hugo Õunaid. Hugo õpib muusikakoolis karmoškat, läheb sügisest Ridala kooli ning kannab paar korda nädalas turuplatsil ette oma üheksast loost koosneva repertuaari.

Haapsalus turuvärava ees esines ta esimest korda möödunud laupäeval ja kohe kutsusid murelikud kodanikud talle politsei, et äkki oli emal raha vaja ja saatis lapse kerjama. Hugo on suurte inimestega võrreldes tõesti väike ja võib jätta abitu mulje. Mitte ema, vaid tema enda sädelev loomus on see, mis ta esinema ja pilli mängima ajab. Esinemisvõimalusi lihtsalt ei teki nii tihti kui vaja oleks.

„Muusikakoolis oli tal ainult kaks kontserti ja siis ta nii hirmsasti pabistas, selleks ongi vaja mängida, et sellest hirmust üle saaks. Kodus ta vanaisale mängida ei taha, aga kui võõrad kuulavad, siis on ta selline hampelmann,” ütles Hugo ema Kairi Õunaid.

„Ega ta kaua mängi, umbes tund aega, ta on veel nii väike ju,” rääkis ema.

Paljud kuulsad muusikud on tänaval mängimas käinud ning paljud nendest on veendunud, et tänavad on parim koht esinemishirmust ülesaamiseks. Esinemishirm olla üks levinumaid hirme inimkonnas.

„Tegelikult algas see lugu sellest, et Hugo tahtis minna mängima Valge Daami päevadele,  aga need on alles augustis,” rääkis ema Kairi. „Ütlesin talle, et kui tahad, siis mõtleme midagi välja ja ma otsin sulle esinemiseks mõne koha.”

„Turg oli esimene mõte, sest see ei ole linna kohvikute ääres ega jäta sellist muljet, et laps kohvikus käijatelt kerjab,” jutustas Kairi.

Et Hugo saaks turuväravas karmoškat mängimas käia, tuli pöörduda linnavalitsuse poole ja uurida, mida edasi teha. Linnavalitsuses selgus, et ükski tänavamuusik pole Haapsalus ennast kunagi registreerinud ning selliseid lube pole Haapsalus välja antudki. Asja arutati ja Hugo saadeti koos emaga lastekaitsesse. Seal tehti selgeks, et ema ei aja poega tänavale raha teenima. Nii said nad loa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
36 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karla
8 aastat tagasi

Kõikidest muusikutest saavad joodikud…absoluutselt kõigist…

darwin
6 aastat tagasi
Reply to  Karla

Miks nii vihane oled KaRLA

päris
8 aastat tagasi

Loodame, et Hugo siit haigeid komme ei loe, et ema Kairi pääseb labastest ütlemistest kõrvalt mööda ja tunnevad end hästi. Tuleb ikka ajada oma asja, mis on meelepärane, kadedaid, irvitajaid, halvustajaid leidub iga tegevuse kõrval. Olete tublid ja heasoovlikke leidub rohkem.

pook
8 aastat tagasi

Vtame ta oopis enta kamppa.
Meil ommigul pead vaja ravida ja pappi omiguti netu.

Karla
8 aastat tagasi

me siin arendame konkurentsi…
Kübe punt võiks saada ametliku koha Konsumi väravate ees…

Elle
8 aastat tagasi

Las poiss mängib ,täitsa tore ju. Kuid kohe on siin kommentaariumis ikka õelad ja pessimistlikud eestlased ka platsis,see on küll masendav.

Karla
8 aastat tagasi

Kui Kübe punt surnuaia müüri ääres ansamblet teeks tõuseks surnud haudadest üles—nad arvaksid et see viimsepäeva pasun mes sääl hüiab…
Muidugi Kübe punt võiks Linnavalitsuse ukse ees musitseerida
Aga Mendimaja esine plats käib kah…

Kübe
8 aastat tagasi

Peaksime ka oma kambakesega bändi tegema. Raha on vaja iga hommik. Siin üks mees mõistab veidi laulda ka mina saaks trummi mängida.

mää
8 aastat tagasi
Reply to  Kübe

Kübe, sul on kogemata üks täht valesti näpu alla sattunud-mitte kambakesega, vaid lambakesega, tahtsid vist öelda.

juba tuleb
8 aastat tagasi
Reply to  mää

Kõige hullem on see et kübe pole siin ainus ohver. Temale loodi stereotüüp ette venda haaras kohe labida ja pani selle siia kirja. Peamine ongi see et sa laualaks, tantsiks, mängiks pilli, saaks trilli ja tralli. Mõne sõõmu itaalia peeti ka veel vahele. Peamine et kübe enda töö eest palka ei küsiks ja võimule varba peale ei astuks.

kokkuvõte
8 aastat tagasi

Lugu on sellest kuidas maast madalast tuleb plast ettevalmistada meie suure kodumaa tööjõuturul (orjaturul) konkureerimiseks ja kõik on õnnelikud kui sellega võimalikult noorelt pihta hakata sest nad saavad aru et vaid nii on võimalik tagada helget tulevikku. See kõik tuleb siduda positiivse kuvandiga ja me usume sellesse et ainult nii saabki olla. Kõik kes moevoolust teistmoodi arvavad on lollid ja rumalad.

aja oma asja, vahva poiss.
8 aastat tagasi
Reply to  kokkuvõte

Keegi pole ju lollideks tembeldanu teisitimõtlejaid siinkohal. Kas oleks siis praegu õigem poisil pill käest ära rebida ja koju tuppa saata? Poiss tegeleb muusikaga, mida ta õpib ja mis talle meeldib. Tubli poiss ja toetav ema. Mis siin siis valesti on????? Hugo, edu sulle!!!!!!

eelmisel
8 aastat tagasi

Kas ikka ei saanud aru. Kokkuvõte ei käsitlenud poisi kui indiviidi teemat üldse. Kokkuvõtte vaatles juhtumit ühiskondlikust aspektist lähtuvalt. Probleem on selles et sageli võivad kirja pandud artiklid kanda ka varjatud sõnumit. Antud juhul see nii ka on. Ajakirjanik, kes tahab ennast Ajakirjanikuks nimetaja peaks sellest aru saama ja teised tasandid ka vavama. Vastasel korral tegeleb ta manipuleerimisega.

sihandne
8 aastat tagasi
Reply to  eelmisel

Kustotsast on probleem see, et keegi tegeleb oma lemmiktegevusega maast madalast peale? Päris ära kruttinud oma varjatud sõnumitega.

vahva
8 aastat tagasi
Reply to  eelmisel

Pole mingit probleemi. Ajakirjanikul ka pole probleemi. On ema, on poiss, on pill ja on tänava muusik. Kõik. Optimismi!

rahva teener
8 aastat tagasi
Reply to  vahva

Siin kaks viimast vastust kinnitavad ikka seda et sigade ette pole mõtete pärleid loopida aga üritama peab. Oleks neid vaid rohkem kes suudaks teise nurga alt teemasid avada. Nagu pildi laiemaks tõmbad hakkab määgimine pihta. Ilmselt jääb kooliharidusest puudu ega meedia järeleaitamisega ka ei tegele, peamine et saaks uue sõõniku põllule laotada.

Rita Ridala vallast
8 aastat tagasi

Nii armas lugemine. Palju edu ja pealehakkamist Hugole ja tema vahvale emale. Küllap kunagi minagi näen ja kuulen karmoška mängu. Pooldan niisugust sõbralikku arengut ja asjade käiku. Vahva!

Moor
8 aastat tagasi

Selline poiss annab kuurortlinnale kohe tubli punkti juurde. Palju õnne sünnipäevaks, väike Hugo, ja edukat esinemist!