Läänemaa politsei tabas jaaninädalal viis roolijoodikut

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

politsei (8)

Politseipatrull tööhoos. Arvo Tarmula

Läänemaa politsei on sel nädalal tabanud viis alkoholijoobes või jääknähtudega rooli istunud autojuhti, ütles Haapsalu politseijaoskonna patrullitalituse juht Tarmo Tomson.

Tomson rääkis, et jaanilaupäeva esimestel tundidel, kui Risti küla rahvas jaanilõket tegi, soovis üks alkoholi tarvitanud naisterahvas oma sõbrad ära autoga viia. Abipolitseinikud märkasid seda, peatasid sõiduki ja tuvastasid juhil joobe.

Jaanipäeva esimestel tundidel jäi Haapsalus patrullile silma sõiduk, mille roolis oli jaanipeolt tulnud härrasmees, kelle kaine sõber oli peolt varem lahkunud. "Härra otsustas ise autorooli istuda," ütles Tomson. 

Sama päeva varahommikul ruttas Haapsalus autoga tööle naisterahvas, kellel puudus juhtimisõigus ja kellel tuvastati joobetunnused.

Eile hommikul oli suur puhumisreid Taebla lähedal. Tomson ütles, et 25. juuni hommikul vahetult enne tööpäeva algust peatas patrull Kirimäe juures kalluri, mille juht oli joobes. Tomsoni sõnul tunnistas kallurijuht, et jaaniõhtu läks veidi pikale ja uneaega jäi väheks.

Tunnike hiljem peatas patrull Martna lähedal kontrollimiseks sõiduki, mille roolis oli samuti juht, kellel pika peo järel jäi uneaega väheks.

Tomson märkis, et jaaniaegne alkoholitarvitamine ja sellega kaasnevad probleemid, on aastast aastasse korduvad. "Kindlasti tuleb neil, kes peavad järgmisel päeval roolis olema, tõsiselt kaaluda, kas tasub peost täiesti viimast võtta. Kindel on see, et sõiduki juhtimisega kaasneb vastutus ja peole ohverdatud uneaeg võib karistusest hoopis traagilisemad tagajärjed kaasa tuua," ütles Tomson.

Tomson pani südamele, et joobes juhtimisest tingitud ohtudega tuleks arvestada aastaringselt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tont.
8 aastat tagasi

Aga miks pole politsei tabanud ùhtegi roolisöödikut ? Neegrid on ju ka nàljas. Iga teine vorstike neile !

SÄRTS
8 aastat tagasi

kas Tarmo ise …või

SÄRTS
8 aastat tagasi

kes see punnis kõhuga vilkur ……