Täna võistleb Lihulas Eesti kuulitõuke paremik

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Enne-Kerge-300x200[1]Esimeste mälestusvõistluste kolm paremat: Vallo Mulk, Fred Vali ja Karl Koha. ENN KERGE 

Täna koguneb kogu Eesti meeste kuulitõuke paremik Lihulasse. Algusega kell 15 toimuvad Lihula gümnaasiumi staadionil Aleksander Kreegi II mälestusvõistlused meeste kuulitõukes.

Viiest paremast neli on Lihulas kohal

Teist aastat Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi korraldatavale esinduslikule spordivõistlusele on tulemas Eesti hooaja edetabeli esiviisikust tervelt neli meest. Vaid Eesti esinumber Kristo Galeta võistleb Kreetal Euroopa võistkondlikel karikavõistlustel. Seevastu on kohal kõik teised, kellelt sellel päeval pikki kuulikaari oodata. Kohal on kaks Läänemaa tippmeest, eelmise aasta võitja Fred Vali (selle hooaja mark 16.12) ja hooaja edetabel teine Karl Koha (17.25), lisaks edetabeli kolmas Kaupo Valb (16.95) ja edetabeli neljas Raido Kalbach (16.66).

Veel on osalemas mitu hooaja edetabelis kümne parema sekka mahtuvat atleeti. Oma kodustaadionil tulevad Eesti vägevatega rinda pistma ka Lihula enda tugevad mehed. Nii on kuuliringis Lihula gümnaasiumi direktor Janar Sõber, lisaks veel Andres Kasela ja Vallo Mulk.

Eelmisest aastast head mälestused

Eelmisel aastal peetud I mälestusvõistluste võitja Fred Vali oli üritusest vaimustuses: "Mulle väga meeldis, kuidas eelmisel aastal võistlus sujus. Panin ennast kohe aasta tagasi uueks võistluseks kirja. Lisaks võtan sellel aastal kaasa ka ühe oma õpilase."

Ridala mees Karl Koha, kes valmistub ka Euroopa noorte meistrivõistlusteks, kiitis eelmise aasta võistlust samuti ja vastas samuti kutsele kohe jaatavalt.

Korraldajad panustavad veel rohkem kui varem

Selle aasta võistluseks on Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi korraldajate ringi kaasanud palju abilisi. Sellise kaliibriga ettevõtmist ei saagi üksi läbi viia. Kuulitõukeringi valmis uus metallvits, lisaks teostati ringi ja sektori ametlik mõõdistamine, et kõik oleks reeglitepärane. Üritusele panevad õla alla kohalikud ettevõtted ja asutused, toetajaid on ka väljastpoolt. Kõikidele osalejatele on auhinnad, esikolmik teenib lisaks väikesed preemiad. Lisaks on sportlastele ka üllatusauhind, mis tingimustel, seda saab teada juba kohapeal.

Lihula mälestab omakandi spordimeest väärikalt

Esimest korda on kuulitõukevõistluse raames võistlus ka lastele, kell 14 toimub 10-12-aastastele palliviskevõistlus. Lisaks on oodata kuulitõukevõistlusele ka aukülalist. Võistlustel loodame näha Aleksander Kreegi õetütart Elvi Jürgensit. Muidugi oli suurim töö Eesti kuulitõukeparemiku Lihulasse toomine, eeltöö kestis mitu kuud.

Aleksander Kreek

Sündinud 1914. aastal Lihula vallas Käru talus.

Tuli 1938. aastal Pariisis tulemusega 15.83 Euroopa meistriks.

Sõjaaastad viisid teda lõpuks Kanadasse, kus ta Torontos 1977. aastal suri.

Aleksander Kreegi pojapoeg Adam Kreek on kaheksapaadi olümpiavõitja.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments