Hoovõtukeskus aitab koolimuredega lapsi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu ettevõtja Koit Uus Kristen Michali juures

Läänemaa ärimees, Haapsalu Uksetehase omanik Koit Uus (pildil) on juba paar aastat üritanud käima lükata projekti, mis aitaks lahendada põhikoolist väljalangevate noorte probleemi, kirjutab Eesti Päevaleht.

„Ma olen mõelnud, et kuidagi peaks olukorda sekkuma, et õppetööga kimpus noored ei jookseks peaga vastu latti, s.t ei langeks koolist välja,” selgitas Uus. Nüüd, kolmandal katsel on ettevõtmine õnnestunud ja eelmisel aastal alustas tööd MTÜ Hoovõtukeskus.

MTÜ Hoovõtukeskuse juhatuse liikme Leini Vahtrase juhtimisel ning kogukonna ja kohalike koostööpartnerite abil jõudis paari nädala eest lõpusirgele mentorperede pilootprojekt, mille kaudu pakutakse abi ja tuge õppetööga jänni jäänud noortele.

Programmi tööpõhimõte on väga lihtne. Koolide abil leitakse noored, kes tihti puuduma kipuvad või kelle tunnistusel on mitterahuldavaid hindeid. Need noored kaasatakse vastastikusel kokkuleppel ja pere nõusolekul programmi, kus saavad endale kolmest täiskasvanust ja kahest lapsest koosneva mentorpere. Pere käib koos kord nädalas. Kahe tunni jooksul räägitakse noorte muredest ja koostöös Haapsalu kutsehariduskeskusega võetakse ette midagi toredat, olgu see siis üheskoos söögi tegemine või käsitöö.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
---
8 aastat tagasi

nimi nimeks,tõde jääb tõeks

Hille
8 aastat tagasi

No miks on küll nii,et inimene,kes ise mitte midagi korda ei saada,ainult vingub ja solvab neid,kes julgevad midagi ette võtta.Mitte ühtegi positiivset näidet ei suuda ta teiste tegemistest tuua ja ühtegi paremat ettepanekut ka ei tee.Kihvti pritsimise asemel võiks kulutada aega ja energiat kasvõi oma elu paremaks korraldamisele.Küll see elu ja tuju ka siis tasapisi paremaks läheb.

Hille ärka ülese
8 aastat tagasi
Reply to  Hille

No miks sa eeldad kohe et keegi teine peale uusi vanamehe ei oskagi midagi teha. Lihtsalt need teod, mida Uusi vanames on seni maani teinud ja seda pole ta teinud kinldasti üksi on viinud selleni et Läänemaa rahva arv niinimetataud 20 iseseisvus aastaga 10 000 tuhande võrra kahanenud. Seega kui Uusivanamehe vägitükke ja erekondade sponsorlust siin vahel ei oleks siis eeldatavalt oleks need kahjud väiksemad. Aga praegu ulub see hunt täpselt samas suunas edasi lihtsalt teine vaatus on käsil. Seega pole põhjust arvate et see MTÜ äri teises suunas toimiks. Kõige elementaarsem psühho sotsiaalne programeerimine on lihtsalt käsil ja selleks… Loe rohkem »

arvaja
8 aastat tagasi

..to eelmine, kui julged mõelda ja öelda ehk avalikustaksid ka oma nime. 🙂

ja
8 aastat tagasi
Reply to  arvaja

kus on arvaja nimi?

no keda te lollitada nüüd üritate.
8 aastat tagasi

Tegemist on kõige ehtsam kelmiga. See kelm on võimule aidanud need erakonnad mis pereisade küüditamist soome soosinud on. Ehk süsteemi teises otsas luuakse probleem ja nüüd mängitakse pääste inglit, kes olukorra lahendab. Kuid lahendab olukorra täpselt nii tema enda huvid ja pangaarve ei kannataks. See sama vend istub ülikoolide ja Kaubandus-tööstuskoja nõukogudes et seda kõike korraldada. Nüüd kui pered, isade puudumisel lagunema kipuvad ja lojaalest tööjõudu kipub nappima hakkavat siis nüüd leitakse teised perekonnad, kes siis “aitavad“ lapsi järjepeale saada. Seal peredes on pereisadeks suure tõenäosusega need pereisad, kes neid selle kelmi äriplaane paremini valvata aitavad et nende teiste perede… Loe rohkem »

tore
8 aastat tagasi

aga niisama kokkkusaamisest ja istumisest pole kindlasti teismelisele kasu…paljudel pole kindlasti isa,kes midagi asjalikku oma lapsega ette võtaks.Leidke programmile raha,et kaasata programmi rohkem mehi,kes just poistega tegeleks.Ja miks ka mitte vabatahtlikke.Õpetage , kuidas õnge kasutada ja kala püüda,paljud pole seda kindlasti kunagi teinud.Pakkuge neile tegevust.Edu !

poosi
8 aastat tagasi

Suvel?!