Haapsalu alustab vehklemishalli projekteerimist

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Vehklemine helen nelis-naukas

Vehklemine. Foto: Erakogu

Haapsalu Spordibaaside nõukogu otsustas eelmisel koosolekul alustada universiaalse vehklemishalli projekteerimist, teatas Lääne Elu toimetusele Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Haapsalu Spordibaaside juhataja Tarmo Tuisk ütles, et projekteerimisega alustatakse esimesel võimalusel. „Loodetavasti saame projekti aasta lõpuks valmis ja tuleva aasta alguses ehitamisega alustada.“

Tuisu hinnangul ei tohiks vehklemise universiaalhall ülemäära kalliks minna. „Halli planeerime rajada olemasoleva universiaalhalli Mulla tänava poolsele küljele, lasketiiru kohale. Seega on olemas vundament ja üks välissein.“

Vehklemise universiaalhallis hakkavad lisaks vehklemisele toimuma ka kehalise kasvatuse tunnid. „Umbes pool vehklemishalli saab kaetud vehklemisradadega, lisaks tuleb koolivõimla, kus kehalise kasvatuse õpetajad saavad tunde läbi viia. Planeerime luua ka soodsad tingimused lauatennise mänguks,“ ütles Tuisk.

Vehklemishalli täpsest maksumusest spordibaaside nõukogu liikmed veel rääkida ei soovinud. „Kõik uut vehklemishalli puudutav on veel nii algusjärgus, siis ehituse maksumusest ja teistest halli puudutavatest parameetritest on veel vara rääkida,“ ütles Haapsalu Spordibaaside nõukogu esimees Sulev Saareväli. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
järgmiseks
8 aastat tagasi

Käsk tõmbab Suklese alt tooli nii ära, et too arugi ei saa…

mm
8 aastat tagasi

Widemanni kooli hoone tasuta riigile,lastaed ilma sooklata,kool ilma võimlata.Mis järgmiseks.

no
8 aastat tagasi
Reply to  mm

Wiedemanni maja tagasi linnale ja kogu koolikupatus sinna! Kitsas veidi on, aga milline kokkuhoid! 🙂

Koogelmoogel
8 aastat tagasi

Kuidas sellest aru saada, et on olemas juba üks välissein? Tegelikult jällegi, miks võetakse ette sedavõrd loll projekt, et põhikoolile ehitatakse võimla koolist eemale. Kes on selle mõttelageda idee autor? Kas te ikka kujutate ette seda, kui põhikoolil ei ole enam oma võimlat? Kuidas hakkab sellega kannatama kehalise kasvatuse tunni kvaliteet, eriti sügisel ja talvel – higised lapsed jooksmas vihmas ja külmas üle elava liiklusega Lihula maantee kiiresti järgmisesse tundi. Hea projekteerimise tulemusena on võimalik ka praeguse põhikooli võimla asemele projekteerida igati kaasaegse vehklemishalli, mida saaksid kasutada erinevate spordialade esindajad ja ka kool. Kooli territoorium, mis on küllaltki suur, võimaldaks… Loe rohkem »

no
8 aastat tagasi
Reply to  Koogelmoogel

väga õige jutt! Algklasside kehalise tund koolimajast eemale, üle Lihula mnt. tuleb kõne alla ainult küttega tunneli olemasolul. Kui laristavad nn vehkemishalli peale, siis ehk on raha ka tunneli jaoks 🙂

lendur
8 aastat tagasi
Reply to  Koogelmoogel

Mida Te vingute.Need kes nendes saalides käivad on SPORTLASED ja igasugu karastus kasulik.
Hea on see et LÕPUKS mõeldakse vehklejate peale kes on mitu korda rohkem tiitleid saanud kui tennisemängijad.

jabur
8 aastat tagasi

Mismõttes pole ette nähtud? Keegi tahab lihtsalt vähem kulutada.

John
8 aastat tagasi

Jääb mulje, et linnal raha küll ja küll. Linna arengukava järgi oli universaalhalli juurdeehitus plaanis invaspordi, vehklemise, lauatennise ja kergejõustiku treeningutingimuse parandamiseks alles 2018. aastal. Nüüd on sealt kõrvale lükatud invasport ja kergejõustik ning ehitus võib lahti minna või. Kas linna täitevvõim on linna volikoguga sel teemal ka rääkinud?

Maria
8 aastat tagasi

Aga mis lahenduse Sa välja pakud? Põhikoolile ju spordisaali enam ette nähtud pole.

jabur
8 aastat tagasi

Rumal ja lastevaenulik lahendus. Lapsed peavad üle Lihula mnt jooksma külmal ajal kahe maja vahet koos spordivarustusega ning püüdma õigeks ajaks järgmistesse tundidesse jõuda.