Paralepa jalakäijate sild läheb uuendamisele

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

paralepa sild jaama oja

Haapsalu linnavalitsus planeerib sügisel alustada üle Jaama oja viiva jalakäijate silla rekonstrueerimist.

Rekonstrueerimise eesmärk on teha sild ilusamaks ja ohutumaks. Tööde lõppedes saaks silda ületada jalgsi, rula või jalgrattaga. Haapsalu aselinnapea Peeter Vikmani hinnangul on sild juba aastaid kehvas seisus. „Sild on konarlik, vajunud ja amortiseerunud,” ütles Vikman Lääne Elule.

Vikmani sõnul sai linnavalitsus töödeks nõusoleku ka keskkonnaametilt. Sügisel alguse saavate rekonstrueerimistööde hinnanguline maksumus on 40 000 –70 000 eurot. Vikmani sõnul loodetakse sild valmis saada tulevaks kevadeks.

Jaama oja suudmesse planeeritava veesuusapargi rajamise asjus jäi aselinnapea Vikman napisõnaliseks. „On olemas noored ettevõtjad, kes asja vastu huvi üles näitavad. Sel nädalal korraldame nõupidamise, et asja põhjalikumalt arutada, kuid praeguses varajases staadiumis ei tahaks midagi rohkem,” ütles Vikman Lääne Elule.

Vikmani sõnul on selge vaid see, et esialgu välja pakutud Väikesele viigile atraktsioone ei ehitata. „Seal ilmnes kohe mitu probleemi. Esiteks oleks tulnud rajada mastid, need kerkinuks liiga kõrgeks ja kaablid nende vahel liiga pikaks,” ütles Vikman.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Nõus, Koogelmoogeli`ga
8 aastat tagasi

kulla linnahärrad, vanalinna tee ei käi ainult läbi peatänava . Esimene sissesõit Tallinna poolt ILONIMAALE on läbi Metsa tänava – ( mitte läbi Paralepa!)!

Koogelmoogel
8 aastat tagasi

Mis te selle Fra Mare sillale raha kulutate, kui linna kõnniteed on alla igasugust arvestust. Koalitsioonilepingusse on sisse kirjutatud Metsa tänava remont. Alustage ükskord juba sellel objektil kasvõi kõnniteedest. Ratastooliga saab sõita ja lapsevankrit lükata sõiduteel, kus on siin linnapea silmad? Kas tõesti peab midagi juhtuma (ptühh, ptühh, ptühh) enne kui linnavalitsus mõtlema hakkab?

Ivo
8 aastat tagasi

Tunneli võiks jalakäijatele hoopis teha, siis saaks “Kallis Mari”ga liuelda mööda Jaama oja nagu Veneetsia kanalil, mille põhjamaade koopiaks me end ju peame!

kuli
8 aastat tagasi

Väga hea mõte.Eriti hea kui see oleks veel vanas stiilis a la kaarsild mitte mingi kaasaegne betoonist junn nagu Prommenaad.Samuti võiks sealt autoga üle sõita teiselepoole jõe suuet mere poole kus oleks paadisadam siis ei segaks see praegust terviserada ja kalapüügi kohta.

Pekka
8 aastat tagasi

Hüva, et tehtakse sild korda, saab Fra Marest ka jalgsi linna. Neuroloogiahaiglast kõnniteetee Sadama tänaval on kui kuumaastik, aga see probleem Suklest ei koti.

reps
8 aastat tagasi

Võiks tallinna maantee kõnniteed ka ette võtta. Niinest kaubamaja poole minnes on paras kuumaastik ja sellest uuest ülekäigurajast lastega ei julge üle minna. Aastaid juba see tee selline… Kõike muud, aga mitte seda, mis ka reaalselt vaja teha on… Ok, sild on nagu on, aga seal mõistuse juures inimesed, isegi arulagedad suudavad üle minna ilma vigastusteta. Sel kuumaastikul aga peab igat sammu kaaluma ja jälgima, kuhu astud, et jalga mitte ära väänata vms lisaks see, et kärus olev laps saab korraliku raputuse…

sinna
8 aastat tagasi

oja peale võiks hoopis ehitada tsaihana, hea oleks viludas ja ojavulina saatel jalad rätsepa asendis kuuma teed juua ,marmelaadi süüa ning põhjamaa veneetsiast unistada , tegelikult võiks alates ojast ja kuni spaani olla kohvikuterrassid

Kodanik
8 aastat tagasi

Kõik muu tehakse korda, aga võrkpalliplatsid on endiselt Haapsalu häbiplekk.
Nii palju siis sporti toetavast linnast.

pook
8 aastat tagasi

Kellele seda silda vaja on, kui keegi ei julge Paralepa metsa minnagi.
Seal võid põdra kabjaga vastu kulpi saada.

kas
8 aastat tagasi

ratastoolide peale ka mõeldud on?