Risti asula ristmik ja parkla lähevad remonti

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Risti ristmiku ehitustööd

Foto: Lääne-Nigula vald

 

Eile algas Ristil ettevalmistus keset asulat asuva ristmiku ja parkla remondiks, suurem tee-ehitus läheb Ristil lahti juuni lõpus.

Ristmiku remont kaupluse ees hõlmab kaht maanteed kuni 200 meetri ulatuses. „Teeme tasandusfreesimise, paneme uue katte, korrastame parkla,” loetles maanteeameti Lääne regiooni ehitusosakonna projektijuht Urmas Robam.

Robami sõnul on parkla praegu üks suur asfaldiväli, keeruline aru saada, kus keegi peab liiklema. Remondi käigus tehakse parkla ohutussaarte ja markeeringutega arusaadavamaks, siis ei saa enam parklasse suvalisest kohast sisse-välja sõita. Parkla suurus jääb samaks.

Esialgu tehakse kõrvaltöid, näiteks elektriposti ümberpaigutamine. Freesimine ja asfaldipanek algab juuni lõpus. Lemminkäinen Eesti ASil on aega töö tegemiseks 50 päeva, st juuli lõpuni, aga Robam lootis, et nii kaua ei pruugi minna. Liiklust remondi ajaks ei suleta.

Remont läheb maksma kuni 70 000 eurot.

Suuri teeremonte Läänemaal praegu ei ole. Tulemas on Üdruma–Laiküla 7,8 km lõigu remont, aga selle hange alles käib. Kui läheb hästi, siis algab seal töö juulis, ütles Robam.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments