Haapsalu kammerkoor tõi Austriast hõbediplomi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

 

2.–9. juunini oli Haapsalu kammerkoor Austrias, kust toodi Anton Bruckneri nimeliselt kooride konkurss-festivalilt kaasa hõbediplom.

Kulddiplomist jäi puudu vaid poolteist punkti. Koorijuht Ulrika Grauberg on saadud tulemusega väga rahul. „Mõtlesime pikalt, kas võtta võistlusest osa või mitte, sest alates sügisest on koori koosseis ühe kolmandiku võrra muutunud. Seda arvesse võttes pole tulemus paha,” sõnas Grauberg.

Uuenenud koosseisu tõttu plaanib Haapsalu kammerkoor ka lähitulevikus koorivõistlustest osa võtta. „Seekordne konkurss oli paljudele meie koori lauljatele esmane võistluskogemus. Koosseisu sissetöötamiseks tuleb uute lauljatega alguses palju tööd teha,” rääkis Grauberg.

Tänavu viiendat korda toimunud Anton Bruckneri nimeliselt kooride konkurss-festivalilt võttis osa üheksateist koori kaheteistkümnest riigist. Osalejejate vahel jagati 14 kulddiplomit, 10 hõbediplomit ja 1 pronksdiplom ja kõige olulisem Grand Prize auhind.

Eesti kooridest osales võistlusel ka Pärnu kammerkoor. Nende esitust looga „Õhtu ilu” pärjati eriauhinnaga.

haapsalu kammerkoor haapsalu kammerkoor1

Fotod: Facebook

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments