Palivere kool vahetab suvel välja kõik uksed ja aknad

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Palivere kool (1)

Lääne-Nigula vald sai 51 000 eurot regionaalset investeeringutoetust Palivere kooli akende ja välisuste vahetuseks.

Palivere põhikool on talveti külm, kohaliku katlamaja kõrval köetakse koolimaja ka elektriga, aga ikkagi on koridorides 14-16 kraadi, selgitas valla haldusjuht Aivar Kaus. Küttekulu on 20 000 eurot aastas, peale selle veel elekter.

„Aknad on aastast 1992,” ütles kooli direktor Tõnis Peikel. „Kui aasta tagasi tehti energiaaudit, oli näha, et kõige suurem soojakadu on akende kaudu.”

Välja on vaja vahetada 160 akent ja üheksa välisust, ütles Kaus. See läheb kokku maksma 90 000 eurot, sest toetuse 51 000 eurole lisab vald veel 39 000. Akende valmistamise ja paigalduse hange peaks lõppema 9. juunil.

Kausi sõnul säästab akende ja uste vahetus soojusenergia pealt 4100 eurot aastas, lisaks veel elektri kokkuhoid ja paari kraadi võrra soojem koolimaja.

Läänemaalt esitati investeeringuprogrammi kaks taotlust, kuid raha sai ainult Palivere kool. Toetust ei saanud Martna vallavalitsus, kes küsis ligi 32 000 eurot lasteaia katuse rekonstrueerimiseks.

Hasartmängumaksust rahastatavast regionaalsete investeeringute programmist jagati 1,1 miljonit eurot, raha sai 37 sotsiaal-, haridus- ja kultuuriobjekti. Kevadvooru laekus kokku 140 taotlust.

Taotluste esitamise järgmine tähtaeg on 15. september.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Franz-K
8 aastat tagasi

Ei tea, mis sinna ette ka kleebitakse, kas plastplönnid, puitjunnid või alu-rondid?
Loodetavasti on hange ikka korrekteselt läbi viidud, vähemalt J.O.K.K. (juss-juhan oskab ka kalkuleerida) tasemel.