Lihula – Rumba bussiliin muutub osaliselt nõudeliiniks

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Lihula–Rumba maakonnaliin nr 12 muutub tänasest osaliselt nõudeliiniks, mis tähendab, et buss sõidab marsruudi nõudeosa ainult siis, kui on reisijaid.

Nõudeosa hõlmab marsruudi Võhma–Rumba–Võhma 8,4 km pikkust lõiku. Sel lõigul on vähe sõitjaid ja nende seas ei ole kedagi, kes seda liini järjepidevalt kasutab. Nõudeosa lõigule jäävad Rumba ja Käärdi peatused.

Käärdi on uus peatus, mis jääb Võhma peatusest umbes kilomeeter Rumba poole.

Reisijal tuleb Rumba või Käärdi peatusest bussile mineku soovist teada anda, helistades L&L ASi infotelefonile 5661 2705. Helistama peab hiljemalt eelneval tööpäeval (infotelefon on avatud tööpäeviti kell 8-16).

Soovist sõita Rumba või Käärdi peatusse tuleb reisijal teavitada bussijuhti bussi sisenedes, sellest ei pea telefoni teel ette teatama.

Kui keegi ei kasuta Rumba või Käärdi peatust, on maakonnaliini nr 12 lõpp-peatus Võhmas.

Maakonnaliini nr 12 Lihula–Rumba sõiduplaani teine muudatus on seotud Kasari kooli sulgemisega. 1. septembrist ei sõida selle liini buss hommikuti Kasari kooli peatusse.

Kasari kandi elanikud saavad edaspidi kasutada Lihulasse sõiduks hommikuti maakonnaliini nr 25 Haapsalu–Lihula bussi (teenindab L&L AS), mis väljub Kasari peatusest Risti–Virtsu maanteel E-R kell 7.40 ja saabub Lihulasse kell 7.50.

Maakonnaliinide nr 12/1 ja nr 12/2 kõik väljumised on koondatud maakonnaliini nr 12 uude sõiduplaani.

Bussiliinide väljumisaegu saab vaadata ühistranspordi infoportaalist www.peatus.ee.

Maris Saar
Lääne maavalitsuse avalike suhete peaspetsialist

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments