Vormsi muusikakuu avab suurejooneline laulupidu

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Juuli alguses on Vormsi saarel ajaloo esimene laulupidu, millest võtab osa üle 200 laulja, tantsija ja pillimehe.

2015. aastal toimub Eesti väikesaarte laulupidude sarja järjekordne üritus Vormsi saarel, kus teadaolevalt pole kunagi laulupidu korraldatud. Üle 200 esinejaga suursündmust korraldavad dirigendid Hirvo Surva, Indrek Vijard ning laulumehed Indrek Koppel ja Urmas Kaarlep.

„Väikesaarte pidude hingus on seni olnud ainulaadne nii lauljatele, tantsijatele kui dirigentidele, kindlasti ka Vormsil,” lausus Vijard. “Vormsi on aastatega muutunud väga kauniks ja saarel on kõik tingimused toreda rahvapeo korraldamiseks.”

Eesti Rahvusringhäälingu segakoor liitus väikesaarte laulupeoga esmakordselt Hellamaal ja oli oma otsuse üle ülimalt õnnelik.

“Kui laulupeo eelproovid ja kontsert möödusid kerges udus ja sombuse ilmaga, siis hetkel, mil oma tänukõnega esines üks peakorraldajatest Aivo Pere ning hakati laulma Peep Sarapiku ,”Ta lendab mesipuu poole,” lükkas päike pilved eemale. Ja nii see jäi,” meenutas eelmise aasta väikesaarte laulupidu Hirvo Surva.

Vormsi Laulupeo programm algab 4. juulil kell 16.00 rongkäiguga Sviby sadamast Hullo kiigeplatsile, millele järgneb kontsert laululaval. Õhtu lõpetab simman „Untsakate“ pilli taktis ning 5. juulil kell 11.00 on kavas juba traditsiooniline hommikune puhkpillikontsert „Kõik puhuvad“. Kõik üritused on pealtvaatajatele tasuta. Vormsi muusikakuu jätkub 16. juulil vokaal-jazz ansambliga Estonian Voices ja 25. juulil Tanel Padar & The Sun, kes toovad lavale unikaalse kava.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments