Virtsu jalgpalliklubi kohtub karikasarjas Tallinna FC Infonetiga

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Läänemaal käib tihe vutisuvi: seitse noortevõistkonda võtab osa Eesti noorte meistrivõistlustest, kolm meeskonda osaleb Eesti rahvaliigas, samuti üks naiskond, ja kaks klubi. Läänemaa JK Haapsalu ja Lihula JK mängivad Eesti meistrivõistluste III liiga läänetsoonis.

Lõuna-Läänemaa õnnistatud jalgpall

Samas tuleb uudiseid, mis panevad algul ehmatama, kuid hiljem rõõmust rõkkama. Väikese Virtsu väikene Virtsu jalgpalliklubi loositi Evald Tipneri 2015.-2016. aasta karikasarjas 1/64 finaalis kokku Eesti Premium Liiga klubiga. Virtsu jalgpalliklubi vastaseks saab Tallinna FC Infonet. Samasugune uudis tuli Lõuna-Läänemaale ka 2013. aastal, mil Lihula jalgpalliklubi loositi kokku Tallinna FC Levadiaga. Seega saab siin kindlasti rääkida õnnest: kaks aastat ja kaks Premium liiga kohtumist Lõuna-Läänemaa kahe jalgpalliklubiga. Virtsu JK eestvedaja Peeter Idvani on väga õnnelik.

"Meie väikese klubi üks eesmärkidest on olnud kohtuda Premium liiga klubiga. See on eriline. Saame lastelastele millestki rääkida," tõdes Idvani.

Kaks aastat tagasi kaotas Lihula JK suurele Levadiale 0:8. "Numbriliselt tahame paremat skoori kui Lihula-Levadia mängu lõpus," ütles Idvani.

Ja muidugi, Lihula-Virtsu derby toimub Virtsu merepäevade raames 11. juulil Virtsu kooli staadionil.

Vastastel nimekas peatreener

Tallinna Infoneti peatreener on Aleksander Pustov, kes lõi Eesti rahvuskoondise esimese värava pärast taasiseseisvumist. Juhtus see Tallinnas, Kadrioru staadionil 03. juunil mängus Sloveeniaga. Pustovil on põgus kokkupuude ka Lõuna-Läänemaa jalgpalliga. Tema juhendatavad noortevõistkonnad on mitmel korral kohtunud Eesti noorte meistrivõistlustel Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubiga.

Virtsu JK praegu

Virtsu jalgpalliklubi on üsna noor klubi, kuid selle aja jooksul on tehtud väga palju. Mängitud on aastaid Eesti rahvaliigas ja osaletud turniirdel. Kokku on toodud oma küla poisid, kes klubi esindavad. Sellest aastast on klubi täienenud ka mitme Pärnu jalgpalluriga. Eelmisel aastal soetati täismõõdus jalgpalliväravad ja alustati täismõõdus jalgpalliväljaku korrastamist. Ka esimesed mängud on veel korrastamist vajaval jalgpalliväljakul peetud, meeldejäävaim ehk Riigikogu SK alistamine. Oma noortegrupp on loomisel. Väikeses kohas hoiavavad kõik kokku. Samas teeb Virtsu JK koostööd ka ümberkaudsete klubidega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments