Euroopa Komisjoni esialgne kava tooks Eestisse üle tuhande põgeniku

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

põgenik pagulane

Euroopa Komisjon esitleb täna kava, kuidas jaotada Euroopa Liidu riikide vahel kümned tuhanded põgenikud. Esialgse plaani järgi peaks Eesti vastu võtma üle tuhande põgeniku, kirjutab Postimees.

Komisjoni eelnõu tööversiooniga tutvunud uudisteagentuuri AP teatel näevad ettepanekud ette nii seda, kuidas jaotada ELi liikmesriikide vahel juba euroliitu jõudnud 40 000 asüülitaotlejat kui ka seda, kuidas asustada ELi riikidesse 20 000 asüülitaotlejat, kes pole ELi jõudnud, kuid kes vajavad rahvusvahelist kaitset.

Dokumendi järgi jaotataks juba ELi, peamiselt Itaaliasse ja Kreekasse jõudnud 40 000 peamiselt Süüria ja Eritrea päritolu asüülitaotlejat järgmise kahe aasta jooksul 23 Euroopa Liidu riigi vahel.

Dokumendi järgi saaks asüülitaotlejaid vastu võttev riik iga pagulase eest ELilt 6000 eurot abiraha.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Karumõmmi
8 aastat tagasi

varsti on Eestimaa musta valgekirju…
Jewro Tõug…

Juba
8 aastat tagasi

…mòòdunud aastal ytles Saksamaa Merkel,et multi-kultiga on kaput. Kus on moslemid,seal algavad jamad. Nàhes uudistes,kuidas nad kàituvad neid vastuvòtnud riikides, pole mòeldav neid illegaale vastu vòtta. Milleks meile yldse valitsus,kel pole otsustusöigust ja julgust ? On aeg teha erakorralised valimi.sed

liig,+mis+liig!
8 aastat tagasi

Kuidas nad siin kohanevad,hakkavad tööd tegema ka või-vaevalt,sest pole endalgi töõkohti(või mis tööd nad teha oskavadki).Kogu kupatus jääb ainult lihtinimese üleval pidada,kes kõik kinni.peab taguma…………..Võime vastu võtta muidugi,kuid teatud kindla arvu pagulasi vaid!

mis tööd
8 aastat tagasi

neist saavad automaatselt riigikogu liikmed

...
8 aastat tagasi

Kas see vastab tõele, et 50 pagulast kolivad Nõvale?

Haapsalus
8 aastat tagasi
Reply to  ...

Jaa,nad on juba teel Nõvale,tulevad 16tk,hetkel.aitasin neid bussi just Tallinnas.Olge siis lahked ja abivalmid teisi aitamas.

liig, mis liig!
8 aastat tagasi

Loomulikult on põgenike eest ära saatmine organiseeritud seal,et bossid saaks kullakaevanduse avada,kui rahvas eest ära.Teised riigid peavad vastu võtma…..Meie ei tohi endale neid kümme korda rohkem,kui kanda suudame,lasta endale pähe määrida.Maksumaksja saab ise närulipalka ja võtku veel põgenike sugukonnad kukile-ei jaksa…..!

Ipsberg
8 aastat tagasi

Keegi käis välja hüpoteesi, et tegemist pole põgenikega, vaid Isise poolt organiseeritud tegevusega. Võta kinni, kus on tõde.

eelmisele
8 aastat tagasi
Reply to  Ipsberg

Selge see et organiseeritud tegevusega kui mitte öelda kuritegevus – mäletad kuidas ameerika ja prantsuse pommitajad käisid Liibüeasse ja Egiptusesse demokraatiat viimas aga need olid viimased näited. Ennem sealt kandist vähemalt piir pidas. Aga peale demokraatia eksportimist enam millegi pärast ei pea. Nüüd on neegrid pahad et peale kodu purukspommitamist ja sellele järgnevat maavarade väljavedu nad siia kolivad. Elagu libraalne turumajandus, meil on odavat orjatööjõudu tarvis muidu hakkavad kohalikud orjad töö tegemise eest veel palka küsima.

maali
8 aastat tagasi

Aga taebla vallavanem lammutas odava tööjõu saabumiseks vajalikud korterid maha. Pange tägele varsti avatakse riiklik programm kus üksikemad ja vallalised naised saaksid endale kaasa leida.