Mõrvaprotsess jätkus täna süüdistatava ülekuulamisega

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Guno Viiknurm

Foto: Arvo Tarmula

 

Täna jätkus Haapsalu kohtumajas istung Guno Viiknurme (fotol) üle, keda prokurör süüdistab julmal viisil toime pandud mõrvas.

Istungi alguses kuulati Viiknurme ja häirekeskuse vahelise vestluse helisalvestist, seejärel algas Viiknurme ülekuulamine.

Viiknurm teatas häirekeskusele, et ruttu on Taeblasse kiirabi vaja, seal on ekstreemne juhtum – koridoris on keegi, pea enam-vähem otsast ära.

Kuidas pea otsast ära, küsis häirekeskuse töötaja.

Mina ka ei tea kõike, vastas Viiknurm ja see kõlas väga siiralt.

Küsimusele, kas ta on elus, vastas Viiknurm: ta on elus, aga ta ei saa vastata, tal ei ole, millega vastata; talle on kiirabi vaja.

Viiknurm kõneles häirekeskusega väga loomulikult, viisakal ja rahulikul toonil.

Kui häirekeskuse töötaja püüdis veidrast olukorrast selgust saada ja küsis juba ei tea mitmendat korda, kas see kiirabi vajav mees rääkida saab, vastas Viiknurm, et „tal ei ole suud”.

Kui häirekeskus küsis, kas ta käia saab, selgitas Viiknurm kannatlikult: „Praegu ta ei käi. Kui kaelaluuga on midagi, siis ei saagi käia. Tal polegi, millega käia.”

Mitu minutit kestnud vestlus lõpetab häirekeskus lubadusega, et tuleb kiirabi ja tuleb politsei.

Niisama vaoshoitul ja viisakal toonil vastas Viiknurm üle kahe tunni kestnud küsitlusele. Kui välja arvata jutt, et peata mees tema üürikorteris häälitses kogu aeg, ajas Viiknurm igati arusaadavat ja loogilist juttu.  

Ta rääkis, et on pärit Järvamaalt Oisu vallast, et tal oli ema ja võõrasisa, et 8. klassist peale elas ta tädi juures Taeblas. Tema tädi oli Ülle Ernits, varalahkunud laulja ja muusikapedagoog.

Ta on õppinud pagariks ja muusikakoolis löökriistu, pärast armeeteenistust õppis Kiievis teatriinstituudis.

Haapsalus elab ta 2003. aastast, oli hooldaja Läänemaa haiglas ja taastusravihaiglas.

Tapetud mehest rääkis ta ainult head. Tapetu elas aeg-ajalt tema juures, sest tal ei olnud kuskil elada. Et Viiknurm pidi hommikuti tööle minema, jäi tapetu Margus Tamm tihtipeale tema Taebla üürikorterisse magama.

Õhtul töölt tulles nägi Viiknurm, et Tamm lebab vannitoa põrandal. Viiknurme sõnul oli Tamm küll surnud, aga ta häälitses. Viiknurme sõnul oli ta šokis ega mäleta kõiki üksikasju.

Kaitsja taotles uut kohtupsühhiaatrilist ja -psühholoogilist ekspertiisi, et selgitada välja, kas Viiknurm võis olla tapmise hetkel afektiseisundis.

Uurimise käigus tehtud ekspertiis sedastas, et Viiknurmel on raske psüühikahäire, ta on olnud mitu korda alkoholi pärast Jämejalas, aga ta on süüdiv.

Kaitsjale jäi arusaamatuks, et kui Viiknurmel oli varem korduvalt raskeid psüühikahäireid, siis miks see ei võinud need häired  ilmneda ka mullu oktoobri alguses Taeblas „mehe puhul, kes joob 24/7”.

Istung jätkub reedel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
K
8 aastat tagasi

Tema tegi seda, ta on ennemgi unepealt kõri inimesel läbi lõiganud aga tema kahjuks jäi see inimene ellu! Sa urood mädane vanglas ja oota mitut munni oma persse nagu sulle meeldis! Ilmselt oli see mees tema armuke, nagu teada on meeldisid talle mehed, kuradi pede!

Igavene uni
8 aastat tagasi

Kuidas on võimalik, et tapetu Margus Tamm jäi tihtipeale tema Taebla üürikorterisse magama. Tapetu magab ju tapmise hetkest alates igavest und. Eh, kirjatsurasid küll…

megree
8 aastat tagasi

Ajalehe artiklite põhjal teen järelduse et samahästi võib tapjaks olla keegi tapetu külalistest. Sest esimeses LE artiklis oli selgelt öeldud et külalisi ei ole uuritud Lehte Ilves 26. mai 2015, 11:11:
“Küll aga on tunnistajad rääkinud, et Viiknurme korteris käis alatasa võõraid mehi, kuid uurimine ei ole sellele tähelepanu pööranud ega välja selgitanud, kes nad olid.”

Palun et LE seda lugu kajastaks veel.

K
8 aastat tagasi
Reply to  megree

Sina hoia oma suu kinni kõõlus. Sinu paluda pole midagi siin, v oled ka armuke?

Jah
8 aastat tagasi

Asi tundub kahtlane????

Karumõmm
8 aastat tagasi

sellline personalivalik siis Neuroloogiahaiglas…
kommentaarid on liigsed…

*****
8 aastat tagasi
Reply to  Karumõmm

Selline ja selline.. Taastusravikeskuses töötades oli ta väga suure südamega inimene ning seda võivad õelda kõik kes teda tundsid, et ennem tulid teised, siis alles tema – aitas kõiki kes abi vajasid. Peale taasturavikeskuses töötamist tekkisid tal rahalised raskused ja elu hakkas alla mäge vaikselt käima, lisaks said ka alkoholi probleemid.. Mis oktoobris juhtus ja miks juhtus, seda teab ainult tema, ilmselt murdus masendusest ning teda tundes, arvan, et võis ka vabalt olla võimalus, et tapetu võis õelda joomakäigus midagi mis oli justkui päästik.. Aga nagu ütlesin, siis seda teab vaid tema mis toll päeval tegelikult juhtus. Raske on uskuda,… Loe rohkem »

()
8 aastat tagasi

Paluks tollel vallal vapi sümboolikast punaselaineline meri maha võtta.Miks neil selliseid asju juhtub seal?Haridusele ei paista osutavat.