Haapsalu malev alustab taas töösuve

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mitmendat suve Haapsalus noortele töövõimalusi pakkuv töömalev laiendab sel suvel tegevusalasid ja kaasab ka nooremaid lapsi. 

Kui seni on suvisesse töömalevasse pääsenud 13. eluaastast, siis tänavu avatakse kaks rühma ka 11–12aastastele. Haapsalu noortekeskuse juhi Reelika Enderi sõnul pakutakse selles vanuses noortele võimalust tegelda malevanädalal tänavakunstiga, mis on maleva tegevuse hulgas olnud viimased paar aastat. 

Vanemail, 13–17aastastel on tänavakunsti ja traditsiooniliste heakorratööde kõrval ka kaks uut valdkonda: sotsiaaltöö ja ettevõtlus. Reelika Ender ütles, et uute tegevusalade kaudu saab malevat värvikamaks muuta. 

Sotsiaaltööga saab kahes vahetuses tegelda kokku kaheksa noort. Nemad saavad töövõimaluse De la Gardie hooldekodus ja sotsiaalmajas. Hooldekodus on noorte töö suhelda eakate inimestega ja nendega õues jalutada. Haapsalu sotsiaalmajas aitavad noored korraldada  eakate rahuloluküsitlusi. 

Ettevõtlusest huvitatuile pakub linnatänaval müügipunktides tööd Heikki Noot. Reelika Ender ütles, et kui noore ja ettevõtja koostöö sujub, pole välistatud, et ettevõtja pakub neile tööd ka malevanädala lõppedes. Ender lootis, et järgmisel aastal on juba rohkem ettevõtjaid, kes malevlastele tööd pakuvad. 

Sotsiaalvaldkonda ja ettevõtlusse kandideerimisel on väike töövestlus. „Küsimused on tööle sobivuse kohta ja ega ole rasked, nii et kartma ei pea,” ütles Ender. 

Töömaleva üks vahetus kestab viis päeva. 11–12aastased töötavad kolm, vanemad 4 tundi päevas. Töötasu makstakse 2,34 eurot tunnis.
Linnamalevasse soovijad saavad avaldusi esitada 27. maist, avalduse esitamiseks peab ise noortekeskusse kohapeale minema. Avalduse blankett ja malevavahetuste kuupäevad on Haapsalu noortekeskuse kodulehel www.haapsalunoor.ee.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Cassandra
6 aastat tagasi

Kuidas sinna saaks? Ma 12 aasatane.