Omniva jättis paki saaja teavitamata

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Noarootsi valla elanik Elar Piir on häiritud, et tema saadetud postipakk oli teel neli päeva. Omniva pole paki saajat saadetisest tänini teavitanud.

Piir pani paki Haapsalu postkontoris teele 15. mail mõned minutid enne keskpäeva. Sihtkohta Avinurme kandepunkti jõudis see 18. mail. Et saajal oli pakiga kiire – Piir oli saatnud talle muruniiduki ratta, mis oli hädavajalik –, siis jälgis Piir internetis saadetise teekonda. Kui ta nägi, et pakk on kohale jõudnud, helistas Piir ise paki saajale ja teatas, et muruniiduki ratas on kohale jõudnud. Piiri kõne peale läks paki saaja rattale järele. Omniva saajat pakist ei teavitanud.

Häiritud Piir päris Omnivast meilitsi aru, kas neli päeva ongi normaalne paki liikumise kiirus. Vastuseks sai ta, et talle vastatakse esimesel võimalusel. 21. mail ei oldud talle veel vastatud.

Lääne Elu küsimusele Piiri paki asjus vastas Omniva kommunikatsioonispetsialist Erki Varma, et postkontorist postkontorisse saates jõuab pakk sihtkohta ülejärgmisel tööpäeval pärast paki üleandmist. Et Piir postitas paki reedel, siis ülejärgmine tööpäev oligi esmaspäev. Küsimusele, miks paki saajat pole teavitatud, ei osanud Varma vastata. Ta pakkus, et võis puududa saaja telefoninumber, mille ta soovitas igal juhul lisada.

„Postkasti pandud teavitus võib vahel postkasti tühjendamisel muu posti vahelt välja libiseda ja kaduma minna,” ütles Varma.

Elar Piir kinnitas, et telefoninumber oli olemas.

Erki Varma lisas, et oma paki liikumisel tasub alati silm peal hoida.

„Kui on näha, et saadetis on sihtpunkti jõudnud, võib minna seda julgelt küsima,” ütles Erki Varma.
    
    

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
hikk
8 aastat tagasi

See pidi suht tavaline olema, et pakiteadet ei saadeta. Mul endal oli ka juhus et pakk seisis postipunktis ja enne tagasisaatmist siis postit66taja vaatas paki peale ja helistas kurja h22lega, et miks sa paki j2rgi ei tule. Mis paki? Pole teadetki saanud. Läksin siis kohale, ja oligi pakk mind juba hulk aega oodanud. Rääkisime siis natuke ja postitöötaja ütles, et ega ma esimene ole, kes teadet ei saa, see mitteteatamine pidi tavaline olema. Tema siis vaatab, et kui pakk kaua jalus, helistab ise inimestele ja teavitab pakist.

Pakisaaja
8 aastat tagasi

Mina võin jälle OMNIVAt kiita, nii, et ei saa kohe hukka mõista…

sipsik
8 aastat tagasi

klassikaline OMNIVA. kahjuks alternatiive pole, muidu loobuks sellisest rämpsteenusest. tihtipeale on teatise peal üks kuupäev, aga postkasti jõuab sellest paar päeva hiljem (teatise peale kirjutatakse kuupäev, millal teatis ise on väljastatud postkontorisse, mitte millal pakk jõudis). tähimata pakke kahjuks ei saa ise kuidagi jälgida ning iga päev postkontoris käia küsimas on ka tüütu. üks kord oli muidugi isegi selline asi, kus pandi tavaline teatis ja juba korduv teatis ühel päeval postkasti. ei noh, aitäh.

2 järelepärimist Lääne Elule
8 aastat tagasi

Olen ju ka teile kirjutanud, lausa 2 kirja ühe ja sama küsimusega (11.mail ja 12.mail), aga te pole mulle ikka vastanud. Siinses kommentaariruumis ei hakka ometi oma nime ega teemat lisama.
Kuidas siis sellega on, Lääne Elu?
Mulle pole te küll ei esimesel ega ka teisel võimalusel vastust teele saatnud.