Urmas Sukles: Mõõdukas hulk pagulasi pole probleem

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

põgenik

Põgenikelaager. SCANPIX

Postimees küsitles omavalitsusjuhte: Kas Eesti linnad ja vallad on valmis võtma oma tiiva alla kriisikolletest saabuvaid põgenikke, kui neid otsustatakse üle riigi laiali pillutada? Kõik valla- ja linnajuhid, kellega Postimees rääkis, avaldasid valmisolekut pagulaste teemaga tegeleda, kui selleks tekib vajadus.

"Kui pagulased tulevad koos riigipoolse rahastamisega, ei ole probleemi neid mõõdukas hulgas vastu võtta," ütles Haapsalu linnapea Urmas Sukles. "Munitsipaalpinna pakkumine oleks meil keeruline, samas tööd teenindus- ja majutusasutuses kindlasti oleks, aga peamine on, et kohalikele omavalitsustele ei tekiks täiendavaid kohustusi, selleks raha andmata," viitas ta kriitiliselt valitsuste senisele käitumisele.

Raplamaal Kohilas juba on kaks Lõuna-Sudaanist sõja jalust tulnud noort meest. Kõigepealt leidsid nad pesumajas töö ja vald pakkus elamispinna. "Muidugi nad paistavad alevis silma," tõdes Kohila vallavanem Heiki Hepner. "Keeleoskus pole neil väga hea – oskavad natuke inglise keelt –, aga töö on neil niisugune, kus keeleoskus pole takistuseks."

Euroopa Komisjoni kava näeb ette, et 28  ELi riiki peavad omavahel ära jagama 20 000 Euroopa Liidust kaitset palunud pagulast, kes tulevad kolmandatest riikidest. Kava kohaselt peaks Eesti võtma vastu neist 20 000 pagulasest 1,63 protsenti ehk 326 pagulast, Soome aga 1,46 protsenti ehk 293 pagulast.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
ment+Haller
8 aastat tagasi

neegrillod pole probleem???
juba 1 Sukles on lükanud Haapsalu kuristiku äärele…

Raido
8 aastat tagasi

Ma usun, et “aia blääd sa nahhka teed” on juba piisav kompott eestlastele. Jah pinna mõttes – ruumi ju on, aga integratsioon sealt kultuuriruumist on ilus ümar null. Seda näen igapäevaselt omal töö juures. Tegelikult pole Suklesel aimugi, mida kõike see endaga kaasa toob.

Mailis
8 aastat tagasi

Kuhu on jäänud VANEMa postitused ja lingid?

Kindlasti
8 aastat tagasi

…..on.hr.Sukles rõõmus oma võimalike tulevaste mustanahaliste väimeeste üle,kes aias hundikoera taga ajavad….

Andress
8 aastat tagasi

elagu mulatid!!!

egipt
8 aastat tagasi

Mis probleem ,20 iga maakonna kohta.Ja tühje endisi kolhoosi maju küll,tehku korda,laheneb ka iibe probleem,eesti naistele ju mustad mehed meeldivad.

Mailis
8 aastat tagasi

Vanem! Tänu postituste eest.Kas see on ka meie tulevik, kui oleme tolerantsed ja täidame kõik EL soovid…

Mailis
8 aastat tagasi

Püsime ikka artiklis kirjutatud probleemi juures.Imelik on see, et kirjutajad ei kasuta oma nime. Olge julged ja ausad ning kirjutage kasvõi oma eesnime all, aga mitte”?, kurb” jne. jne…..

nimi kohustuslik
8 aastat tagasi
Reply to  Mailis

Kas näiteks stiilis tõnu=mailis

Mailis
8 aastat tagasi

Vanasti kooliajal kirjutati ikka Tõnu+ Mailis—armastus. Uued ajad, uued kombed, kuid võta teadmiseks HR või PR NIMI KOHUSTUSLIK, et mina kahjuks ühtegi Tõnu njmelist ei tunnegi, veel vähem pole seda nime mul kasutada vaja, sest mulle meeldib minu nimi täiesti rahuldavalt. Sinu oma aga kahjuks sulle mitte-mis parata….

kurb
8 aastat tagasi

ärme omavahel nüüd küll kiskuma hakka. See põhimõte- kui ei meeldi, mine minema- on Eestist peletanud juba enam kui 100 000 majandus- ja hariduspõgenikku. Inimestel on õigus kriitiline olla, enamgi veel, eestlased on massina olnud liigagi leplikud, natuke virisevad ja kannatavad ikka edasi. Inimväärne palk, toimetulek, väärikas eluolu nii noortele kui vanadele on see, mida tuleks isegi häälekamalt nõuda. Justnimelt nõuda,sest muutusi ei tee meie valitsejad, vähemalt praeguse valitsemisstiili juures, vabatahtlikult. Kõik inimesed ei pea olema ettevõtjad, nii nagu ka igast ettevõtja-tüüpi inimesest ei saa head töötajat. Meil kõigil on oma roll ja ülesanne ning vastastikuse materdamise asemel võiks tähelepanelikult… Loe rohkem »

Mailis
8 aastat tagasi

? le.Mis sul selle Fra Marega on, et igasse probleemi selle sisse tood. Kui ei meeldi meie linnas niisugune firma sulle, TEE UUS JA PAREM!

?
8 aastat tagasi
Reply to  Mailis

Miks ei meeldi, ikka meeldib! Avaldasingi tunnustust ju,et suurepärane võimalus Fra Mare jaoks. Ja Sinule Mailis avaldan samuti,et sa ikka jaksaks Suklese p.d pühkida.