“Jõu” meistrivõistlustelt laskmises tuli Läänemaale kuus medalit

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Kerli Neljas

Elvas peetud maaspordiliidu "Jõud" meistrivõistlustelt tulirelvadest laskmises tuli Läänemaale kaks kulda, üks hõbe- ja kolm pronksmedalit. Selline tulemus näitab, et Läänemaa laskurite tänavune hea tava – tuua tiitlivõistlustelt koju vähemalt üks kuldmedal – jätkub.

Superüllatuse valmistas Arles Taal metssealaskmise vahelduva kiirusega harjutuses 20+20. Kogusummaks tuli tal 385 silma. Lastakse 20 lasku kiire jooksu ja 20 lasku aeglase jooksu pealt.

Harjutuse teeb keeruliseks, sest ei ole teada, millise kiirusega tuleb märkleht välja. Nõnda peab laskur iga lasu puhul keskenduma raskemaks variandiks.

„Tekkis tunne, et keegi on „kümnele” magneti pannud, sest iga lask jäi "kümnesse" pidama, isegi kui oli veidi suurem viga,” ütles Arles Taal ise. „Suure „vaevaga” sain ikka kaks „üheksat” ka.”

Teise medali võitis Arles Taal harjutuses 30+30 lasku ja oli 544 silmaga kolmas.

Kuldmedali tõi Haapsallu Kerli Neljas(pildil) neidude spordipüstolis. See oli uus isiklik rekord, 534 silma, ja esikoht.

Neljanda koha sai 516 silma lasknud Kaisa Kuusik.

Noormeeste arvestuses võitis pronksmedali 537 silmaga Ott Kaljura. Teise pronksmedali võitis ta vabapüstoli harjutuses 469 silmaga.

Püssilaskmises oli Kristjan Tiitsma suures standardis 3×40 lasku (põlv, lamades, püsti) esimesel päeval 1050 silmaga neljas. See-eest teise päeva lamades-harjutuses 60 lasku sai ta 576 silmaga pronksmedali. Hõbemedalist jäi puudu vaid üks silm.

Meeste olümpiakiirlaskmises tegi Mati Seppi 550 silmaga isikliku rekordi ja sai hõbemedali. Maakondade arvestuses tuli 403 punktiga kindlalt võitjaks Tartumaa. Läänemaa oli 330 punktiga viies.

Mati Seppi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments