Haapsalu kuursaalis ja Aarfika rannas tuleb slaavi tantsu- ja laulupidu

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Sel laupäeval, 23. mail on Haapsalu kuursaalis Pjotr Tšaikovski 175. sünniaastapäevale pühendatud rahvusvaheline laulu- ja tantsupidu „Slaavi pärg”, kus esitatakse Tšaikovski loomingut.

Peo pidulik avamine on Tšaikovski pingi juures kell 12. Kontsert kuursaalis algab kell üks, 45minutilise kavaga astuvad seal üles Haapsalu muusikakooli kammerorkester ja professionaalidest koosnev Tallinna Vene filharmooniaühing. Nende kavas on kesksel kohal Tšaikovski muusika, ütles „Slaavi pärja” korralduskomitee liige Svetlana Brusnigina.

Kui ilm lubab, jätkub pidu kell 15 Aafrika rannas. Seal esinevad Bulgaaria folkloori tantsuansambel „Atanas Mantšev“, Tallinnas ja Haapsalus tegutsevad tantsustuudio Lootos ning lauluansambel Barõnja.

Mõlemaid kollektiive juhendav Brusnigina kiitis bulgaarlaste ansamblit, mis on tegutsenud 60 aastat ja on oma maal väga tuntud. Nende 45 minutilises kavas on kolme regiooni tantsud ja kostüümid.

Barõnja ja Lootose kontserdil „Vene mustrid” on tantsu ja uhkeid kostüüme, laulu, sh a capella, ja pillimuusikat, kirjeldas Brusnigina.

Esinejaid on kokku sadakond. Kõik kontserdid on tasuta.

Festivali „Saavi pärg” korraldatakse 14. korda ja seekord on see peale Haapsalu veel Sillamäel ja Narvas. Haapsalus on selline festival esimest korda.

Festivali suur galakontset on 31. mail Tallinnas Tondiraba hallis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments