Lääne maavalitsus andis Vormsi laevaliini aastaks Väinamere Liinidele

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Parvlaevaga Ormsö hakkab 1. juunist reisijaid teenindama Väinamere Liinid, kellega Lääne maavalitsus sõlmis otselepingu 31. maini 2016.

Otselepingu sõlmimiseks tehti maavalitsusele kaks hinnaettepanekut, lepingu sõlmis maavalitsus Väinamere Liinidega, kes küsis ühe reisi eest 138 eurot. Sellele lisandub käibemaks ja kütusekulu, mida kompenseeritakse vedaja esitatud arvete alusel.

Ajutise otselepingu sõlmimine oli vajalik, sest uus laev Ormsö on valmis ja veeteede amet annab selle lähipäevil vedajale üle.

Väinamere Liinid OÜ juhatuse liikme Urmas Treieli sõnul tehakse tekkinud olukorras kõik, mis võimalik, et alustada reisijate teenindamist juba 1. juunil.

„Vormsi liini piletite eelmüügi alustamise aja ja muud tingimused täpsustame uue töönädala esimeses pooles www.tuulelaevad.ee ja meedia vahendusel. Et uue parvlaeva üleandmine-vastuvõtmine ja teeninduse käivitamine nii lühikese aja jooksul on keeruline, palume kõigilt mõistvat suhtumist,“ ütles Treiel.

Et riigihange Sviby-Rohuküla-Sviby reisiparvlaevaliinile operaatori leidmiseks ei andnud soovitud tulemust, algatab maavalitsus uue hanke.

Maris Saar

Lääne maavalitsus

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments