Toomkirikus esitleti tahvlit esimeste annetajate nimedega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Toomkiriku annetajad

Muuseumiööl seati toomkirikus välja esimene vaskplekktahvel, kus kirjas toomkiriku uue katuse heaks annetanud. 

Tahvlil on ligi 90 senise annetaja nimed, kellest ligi 30 on annetanud seoses piiskop Tiit Salumäe ametisseseadmisega tänavu 1. mail. Annetajate hulgas on nii eraisikuid kui ka firmasid ja kogudusi.

Haapsalu ja Läänemaa Muusemide sihtasutus pakub võimalust soetada 41 euro eest tahvel vaskplekki toomkiriku katuse tarvis. Toomkiriku katusele läheb 52 x 135 cm suurusi valtsplekist tahvleid 1078. 

Kõigi annetajate nimed kantakse kolmele-neljale tahvlile, mis pannakse katusele kõige viimasena. Seni näeb annetajate nimedega tahvleid toomkirikus. 

Annetusi toomkiriku katuse remondiks ootab SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid rahandusministeeriumi arvelduskontole EE891010220034796011, viitenumber 3500081500 (viitenumber näitab, et raha läheb Haapsalu ja Läänema Muuseumide sihtasutusele).

Samuti saab annetuse teha, makstes kaardiga SA Haapsalu ja Läänemaa Muuseumide hulka kuuluvas muuseumis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
olaf
8 aastat tagasi

Mõtlesin Haapsalu surnuaia kalmuküngastele, kui palju on seal inimesi, kes on Haapsalu ja sealhulgas meie kiriku heaks palju teinud. Mõned ehk isegi ennastsalgavalt. Kivide pealt nimed kustuvad ja inimene ning tema elulugu kaob. Siin saab aga 41 eur eest suvaline element ennast jäädvustada sajanditeks. Iseenesest muidugi muuseumi poolt hea mõte, teise kandi pealt vaadates teeb süngeks.

---
8 aastat tagasi

edevuse laat

ikke sümbol
8 aastat tagasi

midagi sarnast lenini mauseljomiga