Vormsi päästjad said uues päästehoones uhked tööruumid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Vormsi 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänases rahesajus avati suurejooneliselt Vormsi uus operatiivteenistuse ühishoone, mis pakub tööruumi kolmele kohalikule päästjale, saart külastavaile politseinikele ja vabatahtlikele päästjaile.

Siseminister Hanno Pevkur ütles avamisel, et hoone annab Vormsi 450 elanikule ja saare külastajaile kinnitust kohalikust turvalisusest. „Ja et ka nendel, kes turvalisuse eest seisavad, oleksid normaalsed tingimused,” lisas Pevkur.

Vormsi päästekomando juhi Kaido Valmi sõnul oli komando vana hoone väga halvas seisukorras. „Oli garaaž, kus sai autot hoida, olmeruume üldse ei olnud, endal ei olnud kuskil olla, ei saanud riideid vahetada ega midagi,“ sõnas Valm.

Nüüd on komando käes võimas 380ruutmeetrine hoone, mis läks maksma 892 860 eurot. Hoones on päästevarustuse hoidmiseks ja hooldamiseks head tingimused, on õppeklass kööginurgaga, kahe kohaga puhketuba, komandopealiku ja konstaabli tööruum, pesemis- ja riietusruumid, saun ja jõusaal.

Vormsi vallavanema Tanel Viksi sõnul võib juhtuda, et saar peab mõnikord ise hakkama saama, kui ilma tõttu ei pääse praam ligi, seepärast ei saa turvalisuse pealt kokku hoida. Vormsis, kus pole ei apteeki ega pangaautomaati, on uus päästehoone suur samm edasi.

„Ma ei räägi, et peab ebamõistlikult kulutama, aga turvalisusse peab panustama, sest me räägime inimeludest,“ ütles Viks.

Teel Vormsi Seasaare ligidal tegi Haapsalu merepäästekomando merel demonstratiivpäästmisoperatsiooni. Keskkonnaameti laevalt, mis tossas, "kukkus" üle parda neli meest. Viis päästelaeva tulid neid eri suunast päästma ning tulekahju kustutama. Päästetuid ootas Vormsi sadamas ees kiirabiauto, millesse viidi kanderaamiga üks kannatanu.

 

Loe pikemalt laupäevasest paberlehest!

Fotod: Arvo Tarmula

Vormsi 2

 

 

 

 

 

 

 

 

Vormsi 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Vormsi 4

 

 

 

 

 

 

 

 

Vormsi 5

 

 

 

 

 

 

 

 

Vormsi 6

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments