Martna asendusvolikogu võttis eelarve vastu

Kaie Ilves

kaie@le.ee

martna volikogu arvo tarmulaMartna volikogu. ARVO TARMULA

Martna vallavolikogu võttis täna vastu valla ligi 900 000 euro suuruse eelarve, eelarve vastuvõtmise poolt hääletasid kõik seitse vallavolikogu liiget.

„Mida me jaurame. Isegi on palju aega läinud,” nentis istungil enne hääletamist vallavolikogu liige Toomas Merila.

Merila tõstis käe eelarve vastuvõtmise poolt juba tükk aega enne seda, kui oli palutud hääletada.

Märtsi lõpus pidi Martna vallavolikogu laiali minema, sest ei suutnud eelarvet 1. aprilliks vastu võtta. Nüüd võttis asendusliikmetest koosnev vallavolikogu eelarve siiski esialgsel kujul vastu. Ainus oluline erinevus oli eelarvesse lisatud ligi 4000 eurot lahkumishüvitist vallavanemale, kuid seda klausliga, et juhul, kui vallavanemat ei umbusaldata, saavad raha endale valla mitttetulundusühingud.

Vallavanema lahkumishüvitis muutus aktuaalseks siis, kui eelmine volikogu avaldas Martna vallavanemale Tiiu Aavikule umbusaldust. Et aga volikogu läks pärast seda laiali, pole umbusaldusavaldust menetletud. Vallavolikogu uus koosseis pole vallavanemale umbusaldust avaldanud.

Tänase istungi alguses andis vallavolikogu liige Halja Veersalu volikogu esimehele Indrek Urbasele üle pöördumise, kus üle 200 martnalase toetab Aaviku jätkamist vallavanemana.

Pärast istungit ütles Urbas, et pole pöördumisega veel õieti tutvunud ning mingit seisukohta tal selles asjas esialgu ei ole.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
14 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Irma+Rannaste
8 aastat tagasi

Mis või kes on Indrek Urbas,kus sihuke ülbik Martnasse sattus,mis head ta Martna heaks teinud on?Ainult häbi on ta pärast tunda saand 1 ja iseenda hääl,Tule taevas appi.Mina ennustan sellele volikogule väga lühikest iga.Kas ta Martna vahel liikuda ikka julgeb.Ennegi on hulle asju juhtunud.Need ässitajad preilid prouad tahaks ka ühe keretäie tappa saada.Kahju Martnast,tänu sellele jurale nüüd nii-kuulus-Tiiu,ole tubli ja pea vastu.Tea seda vanasõna,kes teeb suuga suure laada,see käega ei kärbsepesagi.

:)
8 aastat tagasi

Külateater täies hoos
end isevalinud jälle koos.

kapsik
8 aastat tagasi

Me ei oleks hetkel üldse selles olukorras, kui eelmine volikogu poleks laiali aetud ei millegi nimel. Lubati uut vallavanemat aga seda tõenäoliselt ei tule, sest tegelikult on olukord: kas tuleb umbusaldus ja MTÜ-d ei saa raha või vastupidi. Kumb võidab, kas ahnus või isetus? Ninn ütles, et eelarve ei olnud probleem aga ometi oli just viimased poolteist kuud IRL eelarve tuline vastaline.Millal murti IRL selgroog ja kas seda on üldse olnud Martnas?

Martnakas.
8 aastat tagasi

Kes kiidavad,kes laidavad.Hm. ei koti eriti kellegi arvamus. olen piisavalt tark et omada arvamust. õnneks olen ka karske. Teeks miskit valla heaks. See oleks võimalik. Kui praeguse vallavanema gäng ei hoiaks pudrupotil silma hoolega peal. Tegelikult. Uskuge. Mul suhtkoht pohh mis siin toimub.Seda küürakat valda parandab ainult haud.

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  Martnakas.

Ole kaval! Tee midagi salaja valla heaks, et vallavanem ja gäng aru ei saaks… 🙂

Martnakas.
8 aastat tagasi
Reply to  2.kodanik

Hea mõte.

isik
8 aastat tagasi

kuule sina Martnakas aja oma jalad perse alt välja ja tee ise ning näita teistele mida oskad ,aga täna võib lugeda,et osakd iriseda teisetele näppu silma pista,aga annan sulle soovituse tõmba kõige pealt endale silmade vahele,et sinust saaks nägija. Loe Lääne Elu ja tänast,siis saad aru,et oled samastud Hr.Urbasega.
Rahva esinda,kes sülitab rahvale näkku. Kas Hr,Urbas üldse teab,mis tähendab ausus ja austus?

Martnakale
8 aastat tagasi

Kas siin vallas on üldse midagi kunagi toimunud. Mina ei leia, et just praeguse vallavanema valitsemise ajal on kõik hulluks läinud. Kui vald on täis töötuid ja muidumehi, kes ainult passivad ja ise oma valla heaolu heaks midagi ei tee, siis ei hakkagi midagi juhtuma. Seda valda võib juhtima tulla kasvõi Ameerika president.
Ja kes peaks valda juhtima? Pole mina veel ühtegi sellist inimest näinud, kes passiks sellele kohale.

jaminaka
8 aastat tagasi

Tollele Martnakale,ära enam peale võtta,saa kaineks…

jaminaka
8 aastat tagasi

Huvitav,kas volikogu esimees sai ema abiga aru,mis eelarve endast kujutab.Hea,et niigi läts….

oehh..
8 aastat tagasi

Naljakas on see, et ymber martna aleviku toimub koguaeg midagi, ainus koht kus miskit ei toimu on martna alevik. Debiilikud on ainult seal, kui tahate, et miskit toimuks, peate ka ise selleks midagi tegema. Asotsiaalide sündroom “ainult anna!” ise ka aru saate kuidas terve läänemaa, terve eesti naerab teie yle. Andke aga tuld väikese ajumahuga debiilikud

Martnakas.
8 aastat tagasi

200 pluss häält.Eh.On ikka nali.Kus on ülejäänud arvamused ???? Mina ei annaks poolt häält. Esiteks,see on seisak Martna jaoks kui jätkab sama vallavanem. Siin pole miskit juhtunud ammu,ja ei juhtu ka.Liig suured kulutused vallavanema enda jaoks. Ja ka muidugi hoone jaoks kus nad enda aega raha eest viidavad. Volikogu peaks asja lahendama,ja selle vallavanema jaoks jäädavalt.

2.kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  Martnakas.

Ära hala, et miskit pole juhtunud! 🙂 Terve ajaleht on Martnat ja Esnat täis. 🙂 On sul mõni konkreetne ettepanek ka, mis peaks juhtuma?

inime
8 aastat tagasi
Reply to  Martnakas.

Rahva käest pole küsitudki,see uus volikogu esimees ronis ise pukki oma 1 häälega.Eks vallad peavad olema oma riigi nägu.