Andres Ammas: Põhiseadust ei peaks kergel käel muutma

Malle-Liisa Raigla

malleliisa@gmail.com

Valimised - Andres Ammas - Vabaerakond

„Eesti põhiseadust ei peaks kergel käel muutma,“ arvas Riigikogu liige, vabaerakondlane Andres Ammas (pildil).

„Kui juba muutma hakata, siis on olulisemaid asju nagu kohaliku omavalitsuse korraldust puudutav peatükk, referendumite võimaluse loomine, saadikupuutumatuse küsimus jms.

Valimisea määramiseks pole mingit teaduslikku alust, see on kokkulepe. Ükski küsitlus televaatajate või lehelugejate hulgas pole näidanud enamiku inimeste toetust valimisea langetamisele. See oli ja on väikese grupi poliitikute ja noorte aktivistide algatus. Minu kogemus on, et suurem osa noori pigem ei toeta varasemat valimisvastutuse võtmist. Laskem siis lastel lapsed olla, ärgem surugem neile peale õigusega kaasnevat vastutuskoormat.“

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tõemonopol
8 aastat tagasi

Kuule seltsimees Ammas, olles IRL-is, keerasite te ise koos reformisulidega sellise pa.a kokku, et nähtavasti oleme oma riigist ilma jäänud. Põhiseadusega olete te tagumikku pühkinud, jättes sellesse tagaukse (et kui kaks järjestikust RK-d hääletab ühte moodi, siis võib mistahes sigadusi põhiseadusesse kirjutada, ilma, et rahvalt selleks lubagi küsitaks!!!) VEB fondi rahadega olete ka arvatavasti seotud, miks muidu suu vett täis, krdi varganäod. Ühesõnaga seltsimees, jää vait ja kao kosmoseavarustesse, et sinust rohkem midagi ei kuuleks!

olaf
8 aastat tagasi

Meil on EV põhiseaduse tõlgenduste raamat. Kas on meil põhiseadus või ei ole, siis on seda võimalik erineva nurga alt vaadata, sõltub inimese fantaasiast. Kindlasti on Koluvere asutuse ülevalpeetavatel oma vaatenurk jne. Kui lugeda sealt raamatust tõlgendusi, siis tekib paratamatult küsimus, kes need küll sinna on pannud. Lisaks oleme me liitunud Euroopa Liiduga ja aktsepteerime sealtpoolt väljastatud korraldusi. Mis puutub EV põhiseadussese, siis soovitavalt oleks vajalik see üle vaadata või üldse sellest loobuda, sest seda nii kui nii ei täideta.

ats
8 aastat tagasi

Kulla mees millisest põhiseadusest sa räägid ? Meie rahva ja ametkondade vaimne tase on tänaseks juba nii devalveerunud et nad ei saa enam arugi mis roll ühiskonnas sellel põhiseadusel on ja milleks see põhiseadus loodud on. Ametnikud ei saa isegi sellest aru et nad peavad põhiseaduslikku korda tagama ja sellele vastavalt käituma. Aga kõike seda on selle samase Hamba Antsu käed läbi poliitika ju seni ajani voolinud. Nii et naudi olukorda krdi kelm. Varsti pannakse sulle kohustuslikus korras seelik selga sest algab ranna hooaeg, vat see saaks olema tõeline demokraatia.

atsile
8 aastat tagasi
Reply to  ats

Sinu sündroom vajab tõsist arsti sekkumist. Mine kiiresti, muidu hilja.

laada
8 aastat tagasi
Reply to  atsile

hooaeg on alanud, narvatagune ja petserimaa koos tartu rahuga letil

Olen
8 aastat tagasi

….hr . Ammasega seekord sama meelt. Pöhiseadus pole valimisreklaam…