Läänlased kihutasid laupäeval Rapla kardirajal

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Rapla sprindi RMW vanusekarikad

Rapla sprindi karikavõitjad. Foto erakogu

Laupäeval oli Rapla kardirajal rahvasprindi järjekordne etapp, mis oli 5. sarja võistlus ja palju oli kaalul.

Kohale tuli 81 võistlejat, neist 9 Läänemaalt. Meie sõitjad olid stardis neljas masinaklassis. Kõige nooremate, J-16 klassis kogub esimesel hooajal kogemusi Jako Allika, kes jääb veel kogenumatele alla. Eilselt võistluselt sai ta 6. koha.

J-18 klassis olid stardis Martin Jaanus ja Andres Kruusma, kes on rajal väljamaa autode vastu Ladadega. Poisid parandasid oma aega iga vooruga. Martin Jaanusel jäi lõpuks kolmandast kohast puudu 16 sajandikku, nii et konkurendid peavad temaga tõsiselt arvestama. Andres Kruusmal tuli ka iga vooruga sõit aina paremini välja.

2WD-S klassis olime esindatud kolme sõitjaga, lootused olid Marko Kukuškinil, kes on sel rajal näidanud kuiva ilmaga häid aegu. Eile aga tuli leppida 5. kohaga, kuigi sõit käis sajandike peale. Esimeses voorus oli Marko Kukuškinil 3. aeg, aga siis võtsid konkurendid oma. Võistluse pinget selles klassis näitab ka see, et viimases voorus mahtus ühte sekundisse esimesed neli võistlejat.

2WD-S klassis oli stardis 25 võistlejat. Valmar Gilden oli 8. ja Patrick Madar 19.

SU-klassis oli meil stardis 3 võistlejat, poodiumijärjestus selgus alles pärast kolmandat vooru. Teise vooru järel olid võrdsed võimalused võidule Kalle Kruusmal, kes oli esimeses voorus kolm, ja Raplamaa mehel Aivo Täpsil, kes esimese vooru võitis, kuid teises voorus jäi Kalle Kruusmale alla. Kõik jäi otsustada kolmandas voorus.

Kolmandas voorus sõitis Kalle Kruusma veel kiiremini ja kindlustas päeva parima ajaga magusa võidu, mis oli selle hooaja esimene esikoht.

Egert Jakobi tõstis aina kiirust, aga seekord tuli 4. koht. Ta naljatas, et temal on neljanda koha needus peal.
Hillar Kruusma sõitis SU-klassis, talle jäi noorematega võisteldes viimane koht, aga et Läänemaa arvestuses võetakse veteranid 60+ klasside kaupa välja, siis Lääne regiooni arvestusse tulevad V60+ klassi punktid nii: esimene Taivo Kuusing,teine Hillar Kruusma ja kolmas Mati Kuhi.

Nüüd on kaks nädalat aega autosid sättida, 23. mail sõidetakse taas Hiiumaal Kärdla sprinti, korraldajatel on valmis 3,4 km rada. Hea, et on veel omavalitsusi, kus saame tuua oma ala rahvale ligemale ega pea viima võistluse metsa. Head näited on Haapsalu ja Kärdla.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments