Laupäeval ja pühapäeval heisatakse Eesti lipud

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Laupäeval ja pühapäeval heisatakse Euroopa päeva ja emadepäeva puhul Eestis lipud. Eesti lipu heiskavad kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud. Eesti lipu võivad heisata ka kõik teised.

Laupäeval on Euroopa päev, mis on pühendatud rahule ja Euroopa ühtsusele. 9. mail 1950 tegi Prantsusmaa välisminister Robert Schumann ettepaneku ühendada Prantsusmaa, Saksamaa ja teiste Euroopa riikide söe- ja terasetootmine ja sellega sai alguse Euroopa liitumine. Euroopa päeva puhul heiskavad Eesti lipuga koos Euroopa Liidu lipu Riigikogu, Vabariigi President, Vabariigi Valitsus, Riigikohus, Riigikontroll, õiguskantsler, ministeeriumid, Eesti Pank, Kaitseväe Peastaap, maavalitsused ja omavalitsusorganid.

Pühapäeval on emadepäev, millega austatakse ja tunnustatakse emasid. Emadepäeva traditsioon pärineb Ameerika ühendriikidest ja Eestisse jõudis emadepäeva tähistamise komme 1922 Helmi Mäelo algatusel.

Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments