Nägemisvaegurid tegid linnutarga saatel kevadõhtuse linnuretke

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Laupäeva, 2. mai õhtul kogunesid Läänemaa nägemisvaegurite ühingu liikmed koos pereliikmetega linnuvaatlustorni juurde Haapsalu Tagalahe ääres, et kuulata linnulaulu ja saada aimu linnu välimusest.

Ornitoloog Tarvo Valker tegi meile selgeks, et linde vaadeldakse mitmesuguste elupaikade kaupa: rannik, roostik, pargid, avamaa, asulad jne. Linnuretke alustades oli roostikus kuulda roolinnu rõõmsat laulu. Linnuvaatlustorni juures askeldas roostiku lähedal sinikaelpart oma pruudiga. Krahviaias pidime eristama lindude laulukoori seast rohevindi, kuldnoka, musträsta, tihase ja hallvarese laulu.

Haapsalu Tagalahe äär valendas kühmnokk-luikedest, aga ruumi jagus ka hallidele luigenoortele, tuttpüttidele ja kajakatele.

Kuulsime linnutarga Tarvo Valkeri käest mõndagi huvitavat linnuriigi kohta. Näiteks, et kuldnokk teeb järele mobiilihelinat või et millal muutub kühmnokk-luige hall sulestik valgeks.

Õhtuse linnuretke aitas korraldada Haapsalu sotsiaalmaja. Suur tänu huvitava elamusretke eest!

Tiiu Leidsalu,

Läänemaa Nägemisvaegurite Ühing

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
DEF
8 aastat tagasi

Võrratu pealkiri. Sain aru, et keegi linnutark viis nägemisvaegurid lendama.