Pühapäeval läheb Kiltsi lennuväljal suureks kiirenduslahinguks

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Normunds Lācis vs Veljo Einberg - foto Tarmo TomsonNormunds Lācis versus Veljo Einberg. Foto Tarmo Tomson

Tänasele ja homsele kavandatud Eesti ja Läti kiirenduse meistri- ja karikavõistluste avaetapp toimub ilmaolude tõttu täismahus pühapäeval. Võistlustules on 70 võistlejat Eestist, Lätist ja Leedust. Varasemast parem rada lubab oodata uusi rekordeid.

Erinevad ilmaprognoosid näitavad homme Kiltsi lennuväljale päikesepaistelist ilma. Võistluse algus nihutati varasemaks ehk esimesed autod lähevad rajale kell 10 hommikul ning võistlus kestab kuni kõikide klasside võitjad on välja selgitatud.

Täna ennelõunal polnud hoovihmade tõttu võimalik Kiltsi lennuväljal ajasõite sõita, sest vihmamärg rada on võistlejaile väga ohtlik. Peakorraldaja otsusel toimub homme täispikk päev ehk sõidetakse kõik ajasõidud ja finaalsõidud. 

Võistluste korraldaja Estonian Drag Racing Association on selleks võistluseks Kiltsi lennuvälja põhjalikult ettevalmistanud, et soodustada kiireid sõite. Rajale veeti stardialast kuni 100 meetri kaugusele spetsiaalset kummi, mis parandab oluliselt autode stardikiirust. Seega võib oodata, et juba hooaja esimesel etapil sünnivad uued isiklikud rekordid. Kui kõik asjaolud klapivad ehk ka autod on juba esimesel etapil head seadistuses, siis pole ka uus Eesti rekord võimatu ülesanne.

Pille Kalda

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Tuvisitt
8 aastat tagasi

Ma vist pean paiole helistama eks ta siis vaatab andmebaasidest järgi kes ja kuhu kihutab rahad pooleks nagu

See on
8 aastat tagasi

….juba aastaid tore üritus. Ja kuna politseinikel on kuupalk,siis jätkub see ka Haapsalus…

Sass
8 aastat tagasi

Seda oli Haps-Tal mnt juba näha jah. Kamikazede pealt, võiks riik ikka korraliku trahviraha teenida.