Lihula Gümnaasiumi jalgpallipoisid tulid üleriigilisel kooliturniiril viiendaks

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

imageLihula jalgpallipoisid koos treener Jaanus Getreuga. Foto: Helle Aitsen

Põlvas, sealses Lootospargis tõmmati Eesti Koolispordi Liidu 4-5.klasside Meistriliiga meistrivõistluste finaalturniiriga joon alla käesoleva õppeaasta jalgpallivõistlustele. Eesti koolide meistrit tulid selgitama 10 vabariigi parimat kooli.

Eesti Koolispordi Liidu jalgpalli meistrivõistluste finaalturniiridele on pääs aastalt-aastasse ülirange- Finaalturniirile pääseb igast maakonnast parim kool.

Läänemaalt pääses sellel kevadel valitute sekka Lihula Gümnaasium. Samas Läänemaa koolide meistrivõistlused võitis Lihula ees Haapsalu Linna Algkool, kuid Läänemaal selgitatakse parimad 4-6.klasside arvestuses. Haapsalu võistkonnas domineerisid aga kuuenda klassi poisid ja nende treeneri otsusega anti maakonna esindamise au Lihula Gümnaasiumile.

Lihula Gümnaasium selgelt pildil

Lihula jalgpallipoisid mängisid eduka turniiri. Alagrupimängudes saavutati kaks võitu- Ülenurme Gümnaasium alistati 3:2 ja Kohila Gümnaasium 2:1. Kaotused tulid aga Tabasalu Gümnaasiumilt 1:3, ning poolfinaali otsustavas mängus sokeeriv 1:6 kaotus Põlva Ühisgümnaasiumil I võistkonnalt. Noori mängumehi vedas alt võistluspinge ja vastustusekoorem.

Edasi said Lihula jalgpallurid võidelda maksimaalselt viienda koha eest. Seda tegid nad aga suurepäraselt.

Alustuseks alistati Põlva Ühisgümnaasium II 2:0. Võit viis viienda koha mängule ja vastaseks algrupist tuttava Põlva Ühisgümnaasiumi I võistkonna. Sellel korral olid meie poisid paremini valmis ja asuti kiirelt Andero Polbergi ja Randy Põllu väravatest 2:0 juhtima. Siiski näitas Põlva taas oma särtsakust ja mängu lõpuks särasid tablool 2:2 viiginumbrid. Eesti Koolispordi Liidu MV viienda koha pidid selgitama penaltid. Lihula Gümnaasiumi noorsportlased realiseerisid penaltid hiilgavalt, viiest-viis. Lisaks suutis Lihula väravavaht Kardo Roosma vastaste ühe löögi ka tõrjuda. Seega toodi Läänemaale viies koht.

Lihula Gümnaasium mängis koosseisus: Virgo Vallik, Siim Urb, Kardo Roosma, Markus Sõber, Randy Põld, Marten Põld, Andero Polberg(võistkonna parim). Treener Jaanus Getreu.

Viimasel viiel-kuuel aastal on Eesti Koolispordi Liidu jalgpalli meistrivõistluste finaalturniiridel osalevate koolide mängutase hüppeliselt paranenud. Sest pea kõikide osalevate koolide lapsed treenivad jalgpalliklubide juures. Näiteks nimetatud võistluse esikolmikukoolidest Tartu Reiniku Gümnaasium koosneb Tartu Tammeka noorpalluritest, Tallinna Laagri Kooli poisid treenivad igapäevaselt Nõmme Kaljus ja Tabasalu Gümnaasium mõistagi Tabasalu jalgpalliklubis. Seega meistriliigas osalevad koolid on kõik väga kvaliteetsed.

Koolidelt väga korralikud tulemused.

Tasuks ära tuua ka meie Läänemaa koolide tublid esinemised.

Lõuna-Läänemaa koolid Lihula ja Virtsu on sellel sajandil, 15 aasta jooksul tervelt 20 korral mänginud Eesti KSL MV finaalturniiridel ennast esikuuikusse, ning neist 11 korral on võidetud medal.

Sellel õppeaastal on meie Läänemaa koolid Eesti Koolispordi Liidu meistrivõistluste finaalturniiridel osalenud kaheksa korda! Tehtud on seda väga hästi. Lihula Gümnaasiumi 7-9.klassi tüdrukud võitsid sügisel koguni EKSL meistritiitli. Koju on toodud tervelt neli neljandat kohta. Neist Haapsalu PK 7-9.klassi poisid meistriliigas nii sise, kui õuejalgpallis. Ning Rahvaliigas on samaga hakkama saanud Noarootsi 7-9.klass õuejalgpallis ja Virtsu Kooli 7-9.klass saalijalgpallis. Rahvaliigas erinevalt Meistriliigast ei tohi kaasa teha litsentseeritud jalgpallurid.

Jaanus Getreu

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments