Aurupaadi Kallis Mari uus kodusadam on Promenaadi hotelli kai

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Aurupaadi ristimine 156Kallis Mari. Foto: Urmas Lauri

Aurupaat Kallis Mari tõstetakse järgmisel nädalal Haapsalu jahtkubi kailt vette ning esimese sõidu teel lõbusõidusalus Muuseumiöö päeval 16. mail.

"Tuleme Kalli Mariga Haapsalu elanikele ja linna külalistele lähemale," ütles SA Läänemaa Muuseumid juhataja Anton Pärn. Promenaadi hotelli omanikega on linnavalitsus ja muuseumijuht saavutanud kokkuleppe, et Kallis Mari hakkab silduma Promenaadi hotellile kuuluva kai ääres.

"Promenaadi kaid hakatakse tuleval nädalal remontima," teadis Kalli Mari kapten Raivo Õiglas rääkida. "Käed on löödud, leping kirjutakse alla lähipäevil."

Anton Pärn peab aurupaadi uut kodukaid suurepäraseks asukohaks. "Promenaad algab Aafrika rannaga ja lõpeb Kalli Mari kaiga," ütles Pärn. Muuseumijuhi sõnul on Kallis Mari sel suvel linnapildis väärikalt esindatud.

Anton Pärn ütles, et Promenaadi hotelli omanikel polnud esialgu kavas sel suvel kaid remontida, kuid kuuldes võimalusest aurupaat sinna tuua, otsustasid nad kai lähinädalatel korda teha.

Promenaadi kai võimaluse avastas kapten Õiglas. "Kuursaali lähistel oleva kai juurde Kallis Mari sõita ei saa. Isegi praegu, kus veetase on viis sentimeetrit üle keskmise, on meri paadile liialt madal, ilma Tagalahte süvendamata Kuursaali juurde ei pääse," nentis Raivo Õiglas.

Anton Pärn ütles, et Kalli Mariga tehakse mai keskpaigast alates lõbusõite ilmselt nädalavahetustel. suvehooaeg algab Haapsalus ju alles juunis, siis on ka rahvast ning laevasõiduhuvilisi rohkem.

“Kalli Mari sooduskampaania kestab veel mönda aega. Praegu saab paadi broneerida vaid 30 euro eest," lausus Pärn. Soodushinnaga pileteid saab soetada SA Läänemaa Muuseumid muuseumidest.

Anton Pärn ütles, et ilmselt hakkab Kallis Mari kunagi silduma ka Österby sadamas. "Meil on turismikorraldajaga Matkakeskus.ee käsil üks ettevõtmine jalgrattaturistide üleveoks Noarootsi poolsaarele," selgitas Pärn. Millal aurupaat Noarootsi sõitma hakkab, see sõltub aga Matkakeskus.ee asjaajamisest.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments