Sinilille kampaania on toonud kõnniroboti ostuks pea 70 000 eurot

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Foto: Urmas Lauri

Lääne-Nigula-valavanem-Mikk-Saar-sinilille-ostmas-1024x6811Sinilillekampaania eesmärgiks koguda vähemalt 80 000 eurot, et osta Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele selja- ja peaaju kahjustuste tõttu tekkinud halvatuse raviks vajalik kõnnirobot. Foto: Arvo Tarmula

Veteranide heategevuskampaania “Anname au!” kogus esialgsetel andmetel kahe nädalaga pea 70 000 eurot Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele Euroopas ainulaadse kõnniroboti ostuks.

Kuni 3. maini saab veel osta sinililli ja teha annetusi, et aidata soetada viga saanud veteranidele ja sadadele teistele Eesti inimestele vajalik kõnnirobot. “Oleme juba ületanud eelmisel kevadel kogu kampaaniaga kogutud annetussummat ning veel on nädal aega kõigil võimalus oma panus anda. Erilised tänusõnad kõigile Naiskodukaitse vabatahtlikele ja Selveri kauplusetele, kelle abiga on tänaseks üle Eesti kõige enam annetusi kogutud,” ütles nooremveebel ja veteran Rasmus Penno.

Eelmisel aastal esmakordselt toimunud heategevuskampaaniaga koguti taastusraviseadme ostuks ligi 68 000 eurot. Tänavu kevadel on kampaania eesmärgiks koguda vähemalt 80 000 eurot, et osta Haapsalu neuroloogilisele rehabilitatsioonikeskusele selja- ja peaaju kahjustuste tõttu tekkinud halvatuse raviks vajalik kõnnirobot. Lõplikud tulemused üle Eesti toimunud sinilillede müügist selguvad hiljemalt juuni alguseks.

“Suur rõõm on näha, et veteranide toetamine ja ka meie taastusravikeskuse aitamine on südamelähedane teema nii paljudele inimestele. Senine edu laseb loota, et viimase kampaanianädalaga õnnestub eesmärki täita ning tõsta kaasaegse mobiilse kõnnirobotiga meie keskuse taastusravi taset veelgi,” lisas Haapsalu neuroloogilise rehabilitatsioonikeskuse juht Priit Eelmäe.

Lisaks sinilille märgi ja teiste toodete soetamisele saab heategevuskampaania eesmärgi heaks teha annetuse ka veebis ja helistades annetusnumbril 9002304. Heategevuskampaaniat kaitseväe ja Kaitseliidu veteranide ning nende lähedaste toetuseks viivad koostöös ellu Eesti Vigastatud VõitIejate Ühing ning Naiskodukaitse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments