Roosta ja Uuskalda osalevad Maaturismi avatud uste päeval

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Läänemaal lööb 1. mail Eesti maaturismi korraldataval avatud uste päeval kaasa vaid kaks turismiettevõtet. Külalisi ootavad Roosta Puhkeküla ja Uuskalda Spordi- ja Puhkeküla.

Tesit korda toimuva ettevõtmise eesmärk on propageerida puhkamist ja ürituste korraldamist Eesti maapiirkondades, kutsuda linlasi maale ja tõestada, et ka maal on elu.

Roostal saab kella 12-16 tasuta külastada seiklusparki, ja päev läbi mängida minigolfi, lisaks toimuvad kell üks ja kell kaks pärastlõunal puhkeküla tutvustavad giidituurid ja pakutakse tasuta suppi.

Linnamäe lähedal Kärbla külas asuv Uuskalda pakub võmalust tutvuda maapurjekatega ja sobiva tuulega ka purjetamist proovida. Kui tuult ei ole, saab tutvust teha teiste elamusspordialadega nagu jalggolf, disc-golf, indiaca, petank, kroket jms. Lisaks saab tasakaalu harjutada slacline'l või vedrutada batuudil. Väikelaste käsutuses on mänguväljak erinevate atraktsioonidega. Isad-emad saavad peale puhkekülaga tutvumist jalga puhata väliköögis, kus perenaine pakub Läänemaa kombe kohaselt külalistele karaskit adravõiga. Huvilistele pakutakse käsitööõlle ja -siidri degusteerimist.

Hiiumaal avab 1. mail uksed üheksa ning Saaremaal kaheksa turismiettevõtet.

Mullu osales Läänemaalt Roostale ja Uuskaldale lisaks ka Pivarootsi tuulik.

Ettevõtmise eestvedaja on MTÜ Eesti Maaturism, mis on suurim maapiirkonna turismiettevõtjaid ühendav katusorganisatsioon Eestis. Ühingu liikmeteks on ligi 300 erinevat tüüpi maaturismiettevõtet, turismiteadmisi edasiandvad õppeasutused ja koostöövõrgustikud.

Uuskalda ja Roosta puhkeküla. Fotod: Urmas Lauri

Turismituur (10) Turismituur (14) Turismituur (17) Turismituur (35) Turismituur (49) Turismituur (60)

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Sass
8 aastat tagasi

Keset päeva siis alkoholi propageeriv pilt?