Lääne Elu paberleht teisipäeval, 28. aprillil

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Le 20150428Linnavalitsus kaalub Kuuse tänava põhikooli lammutamist

Haapsalu põhikooli remondi ettevalmistamisel tuleb lahendada mitu suurt küsimust: kas koolihoone lammutada ja ehitada uus või renoveerida vana maja; kuhu paigutada remondi ajaks põhikool.

Haapsalu aselinnapea Liina Põld ütles, et praegune koolimaja on õpilaste hulka arvestades liiga suur.

Uue koolimaja ehitus ja vana maja renoveerimine maksavad enam-vähem ühepalju, 8-9 miljoni euro ringis. Haridusministeeriumi koolivõrgu korrastamist toetav eelnõu lubab ühe koolimaja kordategemiseks eraldada kuni 5 miljonit eurot.

Linnavalitsus tegeleb ka kooli remondi ajaks asenduspinna otsimisega. Aastaks ajaks on vaja ära mahutada 550 õpilast ja 90 töötajat.

Miks taevas Haapsalu kohal müriseb?

Ämari lennuväljal peatuvad Hispaania neli hävitajat teevad Haapsalu ja kogu Läänemaa kohal nädalas kuni 40 lendu: teevad harjutuslende või hirmutavad Vene sõjalennukeid.

Eelmisel nädalal andis ülelendudele hoogu juurde NATO õppus BRTE, milles osales kaheksa riigi õhuvägi. Teiste hulgas võtsid õppusest osa ka Rootsi ja Soome sõjalennukid, kuigi Helsingin Sanomat kirjutas jaanuaris, et Soome president Sauli Niinistö ja välisminister Erkki Tuomioja ei toeta lennuväe osalemist õppustel. Hiljem kirjutasid ajalehed, et soomlased võivad küll õppustele tulla, kuid nad ei maandu Eesti lennuväljal.

Eelmisel nädalal aga osalesid soomlased nii õppusel kui ka maandusid Ämaris. Soome ja Hispaania hävitajad pidasid Hiiumaa kandis „õhulahinguid”.

NATO on soomlastele hell teema. Kui riigi juhtkond toetab Soome liitumist või vähemalt aina tihedamat koostööd, siis ei taheta avalikkuses sellest ülemäära palju kõnelda.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments