Haapsalu muusikakool kutsub inimesi annetama pillide ostuks

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

muusikakooli aktus16

Haapsalu muusikakooli aktus. ARVO TARMULA

Haapsalu muusikakool taotleb Eesti Vabariigi 100. sünnipäeva puhul loodud projekti „Igal lapsel oma pill” kaudu uusi muusikalisi instrumente.

Projekt kestab neli aastat, sajanda sünnipäevani 2018, ning suurendab igal aastal rahastuse summat. Tänavu saavad muusikakoolid ja huvikeskused pille 200 000 euro eest, 2018. aastal tahetakse jõuda 800 000 euroni.

Haapsalu muusikakooli direktori Andres Kase sõnul on muusikakoolil juba 30 aastat vanad pillid ning need vajavad uuendamist. Kool taotles projektilt raha vioola, kitarri, flöödi, digiklaveri, akordioni ning kahe karmoška tarbeks. Taotluses kirjutas muusikakool, et 18 protsenti pillide koguhinnast katab omaosaluse ja erakapitali raha.

Ühiskingituse projekt „Igal lapsel oma pill” rõhub sellele, et taotlejad teeksid koostööd eraisikute ja omavalitsusega. Projekti edukaks teostumiseks eeldatakse erakapitali panust, mis peab olema vähemalt 10 protsenti.

„Meil on linna käest garantii, et kui rahastust erakapitalilt ei tule, jääb raskus linna ja kooli omaniku kanda,” ütles Kase. Praegu pole kindel, kas muusikakool saab sel aastal kõik soovitud pillid. „Järgmisel aastal tuleb teha uus projekt. Pole kindel, kas saame kõike, mida soovisime,” rääkis Kase.

Muusikakool kutsub inimesi, kes vähegi soovivad, pillide soetamist rahaga toetama. „Kontsertide ajal on meil alati olnud annetuskarbid, et saaksime pille osta. Inimesed on küllaltki lahkelt toetanud laste huviharidust,” tunnistas Kase ja lisas, et seda raha saab muusikakool nüüd ka kasutada.

Kokku taotleb muusikakool instrumentide raha 3624 eurot, kooli panus peab olema 822 eurot. Muusikakoolis käib 180 õpilast ning õpetajaid on 26.

„Muusikakooli tunnid on lastel pärast kooli. See paneb neile suure koormuse,” tõdes Kase. Tema sõnul on lapsed tõesti tublid. Tublid on samuti vanemad, kelle abita ei oleks võimalik lastel kahes koolis käia. Muusikakoolis õpivad ka täiskasvanud pensionieani.

„Ainult soovi ja tahtmist on vaja, et muusikat õppida,” ütles Kase.

Kõik, kes soovivad muusikakooli toetada, saavad kooli arvelduskonto teada kooli kodulehelt http://www.hmk.edu.ee/

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments