Sodijad on jõudnud piiskopilinnusesse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

 

Kui mõni nädal tagasi ilmus Haapsalus seintele ja stendidele sõna SKAN, siis nüüd on sodimine jõudnud ka linnusesse.

„See, mis linnuses on toimunud, pole mitte grafiti, vaid see on labane sodimine aerosooliga,” oli piiskopilinnuse juht Kaire Tooming pahane.

Kurikaelad on aerosooliga sodinud paekivile Osutitorni juures, kodaniketornis ja  kõige rohkem Põlluväravatornis. „Nad on hakkama saanud väga jõleda teoga. Eriti kurb on, et need on piirkondades, kus jääb hästi silma ja neid pole võimalik maha saada, sest aerosool tungib sügavale lubjakivi pooridesse,” ütles Tooming. Ta lisas, et grafititegijate seas on kogu maailmas tõekspidamine, et arhitektuurimälestisi ei sodita.

Tooming lootis südamest, et pahategijad saadakse kätte ja nad tulevad oma kätetööd koristama. „Et nad näeksid, et üks asi on aersoolipudeliga mööda linna ja arhitektuuriväärtusi käia, teine asi sellest vabaneda,” lisas ta.

Haapsalu konstaabli Meelis Laurmanni sõnul teatas sodimisest politseile tähelepanelik linnakodanik.

Konstaabel lisas, et ametlikku menetlust pole veel alustatud, sest oodatakse kahjusumma teatamist, kuid politsei on läbi vaadanud linnuse valvekaamerate salvestused ja sodijad on teada. Tegemist on 9–15aastaste poiste kambaga, kes on politseile juba vana tuttav.  

Kas see on sama seltskond, kes linnas varem aerosooliga seintele kirjutas, ei osanud Laurmann veel öelda, töös on mitu versiooni. „Linna sodimiste peale on meile juba vihjeid tulnud, aga ootame endiselt, et inimesed, kes midagi märkasid, sellest meile teada annaks,” ütles ta.

Reedel jagati Facebookis pilte, et kurikaelad on lõhkunud Aafrika ranna atraktsioone. Laurmanni sõnul pole politseile selle kohta veel avaldust tehtud.

Fotod: MARIKA PEBERG

piiskop4 piiskop3 piiskop2 piiskop

 

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
see on kuritegu
8 aastat tagasi

Nüüd läks üle piiri! Kus need kaamerad siis pilti toodavad linnas, kui neist kasu pole?

see on kuritegu
8 aastat tagasi

kiirustasin, tundub , et kaameratest on kasu küll!

Max
8 aastat tagasi

väga kurb,et nad ei austa ei linna kus elavad ega teiste inimeste kätetööd linna korras hoidmiseks.Oleks tore kui saaks avalikustada nende nimed,kui jäävad anonüümseks nagu alati,ei ole arvatavasti ka vanematel häbi.

Eks need
8 aastat tagasi

…pätid vahele jäävad ükskord ikka. Ja kindlasti tuletab trahv ja kahjunõue vanematele meelde,et peale lapsetegemist tuleks neid ka kasvatada…